Başarılı sporcular ödüllendirildi

Karacabey’de yılın en başarılı sporcuları ödüllendirildi. 2014 yılı içerinde büyük başarıları ilçeye kazandıran sporcuların ödüllendirildiği törende, başarılı spor adamları da unutulmadı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nde gerçekleşen ödül törenine, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çalı, kulüp temsilcileri, beden eğitimi öğretmenleri, antrenörler ve sporcular katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam, bu yıl birçok ilkin yaşandığını belirterek, “Wushu’da ilk kez dünya ikinciliği ve üçüncülüğünü ilçemize kazandırdık. Bu daldaki başarılı sporcularımız M.Emin Yağdı ile Batuhan Saçlık, gururumuz oldu. Güreş Milli Takımımıza sporcu yetiştirdik. Bu öğrencimiz sınavsız geçiş hakkını kullanarak üniversite okuma hakkı kazandı. Türkiye üçüncülüğünü de elinde bulunduran Ezgi Kuşçu, Milli Takım forması altında ülkemizi temsil edecek.
İlçemizdeki lisanslı sporcu sayısının Mart ayı sonunda 3 bini geçeceğini ön görüyoruz. Bu yıl okullar arası gerçekleşen spor müsabakalarına, 39 takımla katıldık. 2015’de ise 59 takımla, 14 branşta müsabakalarda yer alacağız. Güreş ve kort tenisinde 2015 hamle yılımız olacak.
Yeni bir spor kulübü ile ivmeyi arttırdık. Çocuklarımız Belediye Spor Kulübü ile yeni başarılar elde edebilecek. Hayal olan Anadolu Lisesi Ömer İşcan Spor Salonu projesi, gerçek oldu. Kullanım açısından Bursa bölgesinde en önemli spor tesislerinden biri haline geldi. Atatürk Spor Salonu’nun ısınma sistemi değiştirilerek doğalgaza geçişi sağlandı. Böylece sporcularımız sıcak bir ortamda spor yapma imkanına kavuştu.
2013 yılının Aralık ayında Milletvekilimiz Önder Matlı’nın girişimleri ile M. Fehmi Gerçeker Stadı’nın onarım süreci başladı. AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol ve Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yakın ilgisi ile stadımızı profesyonel normlar haline getirme yolunda ciddi yol aldık.
Mustafa Erdoğan Parkı’nda, gençlerimizin ve halkımızın kullanımı için 2 halı saha, 2 kort tenisi, 2’şer basketbol ve voleybol sahaları ile kay kay parkur pisti, 2014 yılında spor adına yapılan çok değerli tesisler oldu. Yapılanları yeterli bulmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Spor Müdürlüğümüz ile başarılı çalışmalar yapıyoruz. Birlikteyiz, beraberiz. Bu alanda büyümeye devam edeceğiz. Spor Müdürümüzün teşkilatımızdan olmasının avantajını kullanıyoruz. Emeği geçen tüm çalışanlara ve spor camiasına gönülden teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.
Anadolu Lisesi’nden dünya ikincisi çıkmasının tarihi bir olay olduğuna değinen Okul Müdürü İbrahim Çalı ise konuşmasında, Wushu Milli Takım Antrenörü Yılmaz Şahin’e teşekkürlerini iletti.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yılın en başarılı sporcuları M. Emin Yağdı, Batuhan Saçlık ve Ezgi Kuşçu, en başarılı antrenörü Yılmaz Şahin, en başarılı yönetici Gençler Birliği Spor Kulübü Başkanı İsmail Aksoy, en başarılı takımı Gençler Birliği Spor Kulübü Basketbol Takımı, en başarılı kulübü Belediyesi Gençlik Spor Kulübü ödüllendirildi. Törende ayrıca, Okul Sporları Organizasyon Komite Başkanı Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Akif Turhan da onurlandırıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.