“Başarılı olamadık”

CHP Karacabey İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi, seçim sonuçlarını değerlendirdi. Çiftçi, Karacabey’de aldıkları oyun Türkiye ortalaması ile aynı olduğunu söyleyerek, bundan sonra daha çok çalışacaklarını ve yerel seçimleri kazanacaklarını iddia etti.
Seçim sonuçlarının ülkemize ve ilçemize hayırlı olmasını dileyen CHP İlçe Başkanı Ayfer Şahin Çiftçi, Karacabey’de aldıkları oylarda düşüş olduğunu ancak bunun Türkiye geneline bakıldığında doğal karşılanması gerektiğini söyledi.
Çiftçi dün yaptığı basın açıklamasında şu görüşleri dile getirdi: “Türkiye ortalamasındaki düşüşe rağmen Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce, Karacabey’de ciddi bir oy almıştır. Asıl esas alınması gereken oy Muharrem İnce’nin aldığı oydur. Bunun sebepleri ise şunlardır. Birincisi, CHP olarak milletvekili listelerimize ciddi eleştiriler geldi. Çiftçinin sesini Ankara’ya taşıyacak bir adayımız ve Karacabeyli bir adayımız listelerimizde maalesef yer almadı.
İkincisi ise, Karacabey bildiğiniz gibi merkez sağ seçmenin ağırlıklı olduğu bir ilçemizdir. Bundan önceki seçimlerde alternatif bulamadığı için CHP’ye oy veren Karacabeyli merkez sağ seçmen, bu seçimde ise İyi Parti’ye oy verdi. Emanet oylarımızı kaptırdık. Mustafakemalpaşa’da da durum bu şekilde.
Çalıştık mı? Evet çok çalıştık, gece-gündüz demeden halkımızla sürekli iç içeydik. İlçe Yönetimimiz, Kadın Kollarımız, Gençlerimiz ve Milletvekili Adaylarımız ile birlikte Karacabey’de çalmadık kapı, girilmedik kahve, sıkmadık el bırakmadık. Başarılı olduk mu? Açıkça ifade ediyorum ki, başarılı olamadık.
Bu sonuçları yönetimimiz ve parti örgütümüz ile birlikte çok daha kapsamlı bir şekilde değerlendirip, Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere çok daha iyi hazırlanmalıyız. İlçe Başkanlarının başarısı genel seçimlerle değil, yerel seçimlerle ölçülür.
Hiç kimse umutsuzluğa kapılmasın. Göreceksiniz, çok iddialı bir Belediye Başkan Adayı ve donanımlı bir kadro ile, 9 ay sonra en az 20 bin oy ile Karacabey Belediyesi’ni kazanacağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.