Başarıda aile önemlidir!

Karacabey Atatürk İlköğretim Okulu’nda velileri bilgilendiren Emekli Öğretmen İsmail Hakkı Özsarı, başarı için gerekenleri anlattı.
            Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan’ın da katıldığı konferansta Okul Aile Birliği Başkanı Nuran Avil, yönetim kurulu üyeleri Okul Müdürü Erdal Akdağ ile çok sayıda öğrenci velisinin ilgi gösterdi.
            Eğitim sürecinde çocuklarını destekleyen, takip eden ve gözlemleyen ailelerin başarıyı daha kolay yakalayabileceklerini vurgulayan İsmail Hakkı Özsarı, “Birçok eğitimci okul başarısının sanılandan daha çoğunun ailelerinin katkılarıyla gerçekleştiğini ifade etmektedir. Öğrencilerin ergenlik dönemlerinde aileler, bu hassas konuları daha iyi anlamaları gerekir. Çocuğumuza göstereceğimiz sürekli olumsuz eleştiri, dünyayı olumsuz görmesine, öfkeli tepkiler, kin tutmasına, yokmuş gibi davranmanız, kendini değersiz hissetmesine neden olacaktır.
            Çocuğunuza göstereceğiniz dengeli bir hoşgörü, kendini önemli hissetmesini ve sabrı, dostluk; güven duymasını, övgü, kendini dengeli hissetmesini ve sevmeyi, adaletli davranmanız, adil olmasını sağlayacaktır” dedi.
            Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, bu konferansın okullarda verilmesini sağlayan okul aile birliğine teşekkür etti. Katılımlarından dolayı öğrenci velilerini takdir ettiğini belirten Turhan, konferansı veren İsmail Hakkı Özsarı’ya öğrenci velileri ve okul aile birliği adına teşekkür ederek aynı çalışmaları diğer okullarda da yapılmasını istedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.