Barzani de kim oluyor?

Geçtiğimiz hafta yapılan AKP kongresine sert tepki gösteren Turan, özellikle kongrede davetli olan Kuzey Irak’taki Kürt bölgesel yönetiminin Başkanı Mesud Barzani’ye ‘Türkiye Seninle Gurur Duyuyor’ şeklinde atılan sloganların ne anlama geldiğini sorguladı.
    Turan açıklamasında, Kuzey Irak’taki Kürt bölgesel yönetiminin Başkanı Barzani’nin, AKP kongresine davet edilenler içerisinde olduğunu anımsattı ve şunları kaydetti; “PKK’nın kampları ve eğitim bölgesi Kuzey Irak’ta iken Barzani’yi bu milletin kürsüsünde konuşturursanız, o konuşurken; ‘Türkiye sizinle gurur duyuyor’ diye bağırırsanız sizlere şunları sorma hakkım doğar:
    Barzani ile gurur duyanlara sorarım: Hatay’da, Kırıkhan-Hassa yolu üzerinde ovanın ortasındaki karakola baskın yapanlar kimler? Pazar günü, akşam saatlerinde, Kırıkhan ilçesine bağlı Güzelce karakoluna PKK terör örgütü tarafından roket atarla saldırmışlar ve yakın çatışmaya girmişlerdir.
    Bizim bildiğimiz kadarıyla 10 askerimiz yaralanmıştır. Kırıkhan’daki Güzelce karakolu ana yol üzerindedir. Ne yazık ki artık PKK kırsaldan ovaya inmiştir. PKK bu rahatlığı nereden buluyor? Sayın başbakan Barzani’yi neden kongresine davet ediyor. Terör örgütü askerlerimizi şehit ederken, Barzani’yi niye kürsünüzde konuşturuyorsunuz? Ayrıca, gerekirse Abdullah Öcalan’la görüşülebilir diyorsunuz” diye konuştu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.