Barış olmadıkça, huzur sağlanmaz!

Bursa’nın yanı sıra, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale, Bilecik, Eskişehir, Yalova Teşkilatlarının da hazır bulunduğu toplantıya İstanbul eski Milletvekili ve Has Parti Genel Başkan Başdanışmanı Mukadder Başeğmez katıldı.

Nevruz'da yaşananlara dikkat çeken Has Parti Genel Başkan Başdanışmanı Mukadder Başeğmez, toplumsal barışın ancak kucaklaşmayla gerçekleşebileceğini söyledi.

Başeğmez, “Bin yıldır kardeşçe yaşayan, birlikte istiklal mücadelesini veren Anadolu halkları arasına bu fitneleri kim soktu?” diye sordu. Anadolu halkları olarak birbirimizi sevmekten başka çaremiz olmadığını anlatan Başeğmez, “Barışı tesis etmedikçe huzur bulamayız. Bunun için de, bu coğrafyanın türkülerini söylemeliyiz. Bizi 'biz' yapan değerlere sarılmalıyız” dedi.

Has Parti Genel Başkan Başdanışmanı Mukadder Başeğmez yaptığı konuşmada iktidar ve muhalefet partilerine de seslenerek, “Grup toplantılarında siyaset konuşmuyor, birbirinize hakaret ediyorsunuz. Sonuna kadar tahammül edebildiğimiz bir toplantınız kalmadı” diyerek siyaset üslubunun halkı da gerdiğini ifade etti.

Başeğmez ülkenin bir kamplaşmaya sürüklendiğini belirterek, yeni anayasadan bu yıl umudunun kalmadığını söyleyen Meclis Başkanı Çiçek'e de atıfta bulundu. Başeğmez, “Bizim öncelikli konumuz üsluptur. Ülkemiz; kin, öfke ve nefret ile yönetiliyor. İktidar da muhalefet de bu konuda fevkalade sorumsuzca hareket ediyor. Bu üslubu düzeltmedikçe, siyasi hesaplarla bu kamplaşma siyaseti sürdürüldükçe yeni bir anayasa yapmak olanaksızdır. Halk da Meclis de her geçen gün umudunu kaybediyor” diye konuştu.

İktidarın bir güç zehirlenmesi yaşadığını iddia eden Başeğmez, “Rövanşist tavırlarla hareket ediyorsunuz. Birbirinizden bir farkınız kalmıyor” dedi.

İstanbul eski Milletvekili ve HAS Parti Genel Başkan Başdanışmanı Mukadder Başeğmez, “Anayasanız, isterse dünyanın en güzel anayasası olsun sevgiyi, merhameti tesis etmedikçe ancak betondan kuleler diker, fakat medeniyet kuramazsınız. Hukuksuz, adaletsiz, merhametsiz ve güce dayalı bir dünya görüşünün hakim olduğunu ve bir litre petrolün bir litre kandan daha değerli hale geldiğini söyleyerek "sömürgeci anlayışı reddetmeli ve kendimiz olmalıyız” diye konuştu.

Has Parti Karacabey İlçe Teşkilatı da Bölge Toplantısına 10 kişiyle katılarak İlçe Başkanı İsmail Yozgat ilçe çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.