Balıkçılar denize açılmak için sabırsızlanıyor!

Karacabeyli balıkçılar denizlerde av yasağının kalkacağı 1 Eylül tarihini sabırsızlıkla bekliyor.
1 Eylül 2015 Salı günü av yasağının kalkmasıyla başlayacak olan yeni av sezonu hem balıkçıları hem de balıkçı tezgahlarını şenlendirecek.
Balıkçılar, 1 Eylül’de av yasağının kalkmasıyla başlayacak yeni sezon için son hazırlıklarını yapıyor. Son 51 yılın en sert kışının yaşandığı geçen yıl zor bir av sezonu geçiren balıkçılar, bu yıl verimli bir sezon geçirmeyi ümit ediyor. Balıkçılar, denizdeki ilk işaretlere göre sezonun bereketli geçeceğini ifade ediyor. Artan kırmızı et ve tavuk eti fiyatından eli yanan tüketiciler de balığın tezgahta yerini almasını bekliyor.
Aylardır yeni av sezonunun başlaması için hazırlıklar yaptıklarını ifade eden balıkçılar, “Artık hazırlıklarımızda sona yaklaştık. Ağlarımızın ve teknelerimizin onarımlarını tamamladık. Artık geri sayıma başladık. Bu sezon denize ‘Vira Bismillah’ diyerek umutlu bir başlangıç yapmak istiyoruz. Umarız balığın bol olduğu bir sezon yaşarız. Sabırsızlıkla denize açılacağımız günü bekliyoruz. Balığın tezgaha inmesi ile beraber halkımız da uygun fiyata balık tüketebilecek. Sağlıklı bir nesil yetişmesi için daha fazla balık yememiz gerekiyor. İnşallah bu sene hem balıkçının hem vatandaşın yüzü güler” dedi.
Yeni sezonda palamut ve hamsiden umutlu olduklarını dile getiren balıkçılar, “Birkaç yıldır palamut ve hamsi hepimizi sevindirdi. Önümüzdeki sezon da bu iki balıktan umutluyuz. Yine bol olacağı yönünde işaretler var. İnşallah umduğumuz gibi bir sezon olur” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.