Balık sezonu açıldı, FİYATLAR DÜŞTÜ!

*1 Eylül’de av yasağının kalkmasıyla birlikte balıkçılar denizden umutlu döndü. Bu yıl balığın bol olmasını beklediklerini söyleyen Karacabey Balık Hali Yağız Balıkçılık sahibi İsmail Yağız, “Palamut 10 TL’ye, Hamsi, Sardalya ve İstavrit de 15TL’ye kadar alıcı buldu. Balık beklendiği gibi bollaşırsa fiyatlar daha da düşer” dedi.

DENİZLERDE av yasağı 1 Eylül itibariyle sona erdi. Av sezonunun başlamasıyla birlikte 15 Nisan’dan bu yana avlanmayı bekleyen Karacabeyli balıkçılar denize açıldı. Bu yıla büyük umutlarla giren balıkçılar, avın ilk günlerinde kasa kasa balıklar geri döndü. Karacabey Balık Hali’nde bulunan balıkçılarda hareketlilik başladı, tezgâhlar şenlendi. Hamsiyi büyük bir özlemle bekleyen vatandaşlar balıkçılara koştu. Tezgahların adeta balıklarla süslendiği balıkçılarda fiyatlarda da düşüş yaşandı. Sezonun ilk gününden itibaren balıkların tezgaha inmesi ile Palamut 10-15 lira arasında alıcı bulurken, Hamsi’nin kilosu ise 15 liraya kadar düştü. Tezgâhta Hamsi, İstavrit ve Sardalya 15 liradan satılırken, Mezgit ise 25 liradan satılıyor. Vatandaşlar en çok ilgiyi hamsi ile palamuta gösteriyor.
Karacabey’li balıkçılar, tek istediklerinin sezonun bereketli geçmesi ve balığın bol olması olduğunu söyledi.
Sezonun başlaması ile yüzlerinin güldüğünü ifade eden Karacabeyli balıkçılar, sezonun ilk gününde tezgahların şenlenmesi ile fiyatların düştüğünü ifade ettiler. Fiyatların daha çok düşebileceğini kaydeden balıkçı esnafı, palamut ve hamsi de bu sezon bolluk yaşanabileceğini söylediler. Vatandaşların sezonun açılması ile balıkçılara yoğun ilgi göstermesi, balıkçı esnafının yüzünü güldürdü.
“Balık ucuz olsun da biz sürümden kazanalım, halkımız da balık yiyebilsin”
Karacabey Balık Hali’nde esnaflık yapan İsmail Yağız, balık sezonunun açılması ile fiyatların düştüğünü ifade ederek, “Öncelikle bütün halkımızın balık sezonunu kutluyoruz. 1 Eylül itibariyle sezonumuz açıldı. Şimdi palamut mevsimi var. Vatandaşlar hamsiyi de çok özlemişti, şu an palamutla birlikte en çok tercih edilen hamsi. Reislerimiz Marmara ve Karadeniz bölgesinde hamsiciliğin de iyi bir durumda olduğunu söylüyorlar. Bu sene palamudu da hamsiyi de bol bol yiyeceğimizi söyleyebiliriz. Şu anda Palamudun fiyatı 10 lira ile 15 lira arasında boyuna göre değişiyor. Hamsinin kilosu 25 TL’den 15 TL’ye, Sardalya, İstavrit 30 TL’den 15 TL’ye, Mezgit 40 TL’den 15 TL’ye kadar düştü. Lezzet açısından palamutlarımız da, hamsilerimiz de çok güzel. Mevsimi olduğu için şu anda palamut satışları iyi. İlerleyen günlerde balığın bollaşmasıyla birlikte fiyatların düşmesini bekliyoruz. Böyle bir dönemde balık ucuz olsun da biz sürümden kazanalım, halkımız da balık yiyebilsin” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.