Balaban’a ziyaret

Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu öğrencileri, Kaymakam’ın konuğu oldu:
Karacabey Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu öğrencileri, “İlköğretim Haftası” nedeniyle Kaymakam Dursun Balaban’ı ziyaret etti.
            Okul Müdürü Emre Dinçer önderliğinde gerçekleşen ziyarette, 8.sınıf öğrencileri Mert Tezel, Şule Çakır ve Aysude Koyun yer aldı.
            Öğrencilerin çiçek takdim ettiği Kaymakam Dursun Balaban, yeni eğitim ve öğretim döneminin hayırlı olmasını diledi. Kaymakam Balaban, öğrencilere birer kitap hediye etti.
            Öğrencilere bu yıl yeni hizmete giren ek binalarında güle güle eğitim alma dileğinde bulunan Balaban, başarılı olmak için çok çalışmak gerektiğini söyledi.
Güçlü olmak zorundayız!
Dünyanın çok acımasız olduğuna değinen Kaymakam Dursun Balaban, “Bu nedenle ülke olarak çok güçlü olmak zorundayız. Sizlerden beklentimiz çok çalışarak, gönlünüzdeki mesleklere kavuşmanızdır. Öyle bir dünyadayız ki, güçlü olmadığınızda başka ülkeler sizi boğuyor. Daha rahat bir yaşam için bilgili, becerili ve çalışkan olmak zorundayız. Huzursuzluğun ve savaşın olduğu bir yerde mutluluktan bahsedemeyiz.
Bakın Somali’ye; 6 milyon nüfusa sahip olmasına karşın, dünyanın zengin ülkeleri yardım etmiyor. Ancak Somali’de petrol ya da yer altı zenginlikleri olsaydı, yardım yağardı. Örneğin, Libya’nın petrolü nedeniyle güçlü devletler akın ediyor. İşte bu örnekler dünyanın ne kadar acımasız olduğunu gösteriyor.
Ülkemizin kıymetini bilelim. Damarlarınızdaki asil kana güvenin. Bizim ülkemiz, kendisi dışındaki ülkelere de yardım eli uzatabilecek kadar asildir.
Yeni eğitim ve öğretim döneminde tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.