Bakkal Amcayı kurtarma paketi

Bakkal Amcayı kurtarma paketi
Birleşen her 10 küçük esnafa, arazi ve 4 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. 2 yıl vergi alınmayacak.
Süpermarketlerin ezdiği bakkallara süper destek… AK Partili bir vekil paket hazırladı. Birleşen her 10 bakkala, 4 yıl geri ödemesiz banka kredisi ve market için arazi verilecek. 2 yıl vergi alınmayacak.
Ferhan Şensoy’un ünlü “Kahraman Bakkal, Süpermarkete Karşı” oyunu, devletin yeni teşvik paketi sayesinde hayata geçiyor. AK Parti Milletvekili Kadir Akgül, rekabet edemedikleri için kepenk kapatan bakkal, terzi ve tamirci gibi küçük mahalle esnafı için teşvik paketi hazırladı.
10’U GÜÇBİRLİĞİ YAPACAK
Tasarıya göre, en az 10 bakkal bir araya gelerek güç birliği yapacak. Bakkallar Birliği’ne 4 yıl geri ödemesiz kredi ve market kurmak için arazi verilecek. 2 yıl süreyle de tek kuruş vergi alınmayacak. Tasarı hayata geçerse, kapanmanın eşiğine gelen bakkallar açık kalmanın yolunu bulacak.
MARKETLER ŞEHİR DIŞINA
Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, “Bakkal esnafını koruyacak her türlü çalışmayı destekliyoruz. Ancak bizim federasyon olarak asıl beklentimiz, hipermarketlerin şehir dışına gitmesine yönelik yasanın çıkartılması. Hükümetten bu konuda da adım atmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Bakkallara piyango
Meclis’e bakkalları sevindirecek bir proje geliyor: 10 bakkal birleşecek, her birine 3 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Devlet arazi sağlayacak ve 2 yıl vergi almayacak.
Alışveriş merkezlerinin artması ile birlikte son 5 yılda 65 bine yakın bakkal, kepengine kilit vurarak mesleğini bırakmak zorunda kaldı. Her türlü tüketim maddesinin, perakende ticaretinin yapıldığı büyük mağaza sayısındaki hızlı artış karşısında zorlanan küçük esnafın umutla beklediği ‘Hiper ve Gros Market Yasası’ da rafta kaldı. AK Parti Milletvekili, Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOM) Başkanı Kadir Akgül, başta bakkallar olmak üzere esnafa müjdeli haber verdi.
AKP’Lİ AKGÜL HAZIRLADI
Akgül, başta mahalle bakkalları olmak üzere, terzi ve tamircileri kapsayan teşvik projesini Meclis gündemine taşıyor. Projeye göre; en az 10 bakkal birleşecek ve her birine en az 34 yıl geri ödemesiz kredi verilecek. Süpermarket arazisini devlet sağlayacak. Ayrıca en az 2 yıl da vergi alınmayacak. Böylece hem bakkallar işlerine devam edecek, hem de süpermarketlerinde yeni istihdam alanı yaratacak.
ATÖLYELER BİRLEŞİYOR
Kasko şirket sayısındaki artışla birlikte araba tamiri yapan küçük atölyelerin iş alamaz hale geldiklerini belirten Akgül, “Kaportacı, elektrikçi, lastikçi her biri ayrı ayrı dükkânda değil, bir arada çalışacaklar. Küçük atölyeler birleşecek, kendi servis istasyonlarını kuracaklar. Aynı şekilde kredi desteği, yer ve vergi desteği verilecek” dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın esnafa yönelik her türlü projeye destek verdiğini vurgulayan Akgül, bu konuda TESKOM’un da her türlü desteği vereceğini anlattı. Akgül, Meclis’te daha aktif çalışabilmek için TESKOM Başkanlığı’nı bırakma kararı aldığını açıkladı. “Birlik tam bir saltanat yeri. Ama ben saltanat değil icraat istiyorum” diyen Akgül, sözlerine şöyle devam etti: Başbakan Erdoğan da, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile birlikte çalışmamı istiyor. Zafer Bey’le el ele verip esnafın sorunları çözmek için mücadele edeceğim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.