Bakırköylülerden unutulmaz gece

Karacabey Bakırköy Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği (BAK – DER), ‘Birlik Beraberlik ve Dayanışma Yemeği’nde buluştu. Tavşanlı ve Bakır mahalleleri arasında ‘kardeşlik protokolü’ imzalandığı törende ayrıca, Ziraat Odası Meclis Başkanı Bakırköylü Nuri Karaca, ilçe çiftçisi ve köyüne verdiği katkılardan dolayı plaketle onurlandırıldı.
Park Restoran’da düzenlenen programa, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Türe, Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şen, Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca, Tavşanlı Mahalle Muhtarı Süleyman Sarın, Bakır Mahalle Muhtarı Kazım Önen, azalar ve çok sayıda Bakırköylü katıldı.
Dernek Başkanı Kıdemli Albay Halil Ataman, kuruluşları, faaliyetleri ve amaçlarıyla ilgili yaptığı açılış konuşmasında, köy statüsünden mahalleye dönüşen Bakır Mahalle Muhtarlığı’nın çalışmalarında köprü olacaklarını kaydetti. Bakırköy’ün kalkınması ve güzelleşmesi adına yola çıktıklarını dile getiren Ataman, bu konuda Bakırköylüler’in de desteğini beklediklerini sözlerine ekledi.
Daha sonra Tavşanlı ve Bakır mahalleri arasında imzalanan ‘kardeşlik protokolü’ çerçevesinde bir tören düzenlendi. Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Türe, imzalanan kardeşlik protokolünü Tavşanlı Mahalle Muhtarı Süleyman Sarın ile Bakır Mahalle Muhtarı Kazım Önen’e takdim etti. Buna göre, Karacabey’in her iki mahalle sakinleri arasındaki sevgi ve saygıya dayalı ilişkileri karşılıklı anlayış içerisinde yoğunlaştırmak amacıyla imzalanan kardeşlik protokolü kapsamında, her iki mahalle sakinlerinin, kendi imkânları çerçevesinde vatandaşları arasında kalıcı bir dostluk ve işbirliğine katkıda bulunacakları ve ortaklık ilişkilerini teşvik etmeye çaba gösterecekleri bildirildi.
Programda, Karacabey’in tarımdaki öncü isimlerinden Bakırköylü Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca plaketle onurlandırıldı. Bakırköy’e yaptığı katkı ve fedakarlıklar ile bugüne kadar bölge çiftçisi ve hayvancısına verdiği emek ve yol göstericiliği nedeniyle onurlandırılan Nuri Karaca’ya plaketini Bakır Mahalle Muhtarı Kazım Önen ile Bakırköy Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Halil Ataman takdim etti.
Bakırköylü olmaktan her zaman gurur duyduğunu dile getiren Nuri Karaca, “Ben Bakır Mahalleli değil, Bakırköylüyüm. Köyümün çok desteğini gördüm. Şu zamana kadar tüm köylerimizi tanıdım, ancak Bakırköy kadar aydınlık köy yok. Çünkü köyümüzden çok önemli insanlar çıktı ve farklı konularda hizmetler verdi. Köyümüzün eksiklileri çok. Özellikle yol konusu en büyük utancımız. Bu sorunların en kısa sürede çözüleceğini umuyorum. Böyle bir teşebbüse öncülük edenleri yürekten kutluyorum. Maddi ve manevi desteğe her zaman hazır olduğumu belirtmek isterim” diye konuştu.
Program sonunda Bakırköy Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Gecesi, fasıl eşliğinde geç saatlere kadar devam etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.