Bağışçılara sonsuz teşekkür!

Hafta sonu yapılan 2 günlük kampanyada 113 ünite kan toplandığı bildirildi:
Kızılay Karacabey Şubesi, 2 gün süren “Kan Bağışı Kampanyası”nda 113 ünite kan toplandığını duyurdu.
Cumhuriyet Alanına konuşlanan Kan Tırı’nda yapılan bağışın ilk gününde 54, ikinci günde ise 59 ünite kan toplandığını kaydeden Kızılay Karacabey Şube Başkanı İsmail Tezcan, duyarlı Karacabey halkına teşekkür etti.
Bağışlanan kanların Anti-HIV (AIDS), Anti-HCV (Hepatit C), HBsAg (Hepatit B), Frengi (Sifiliz) ve Kan grubu gibi çeşitli testlere tabi tutulduğunu belirten Tezcan, “Bağış olarak alınan bütün kanlara bu testler uygulanır. Testlerin sonuçları negatif ise (infeksiyon tespit edilmemişse) size herhangi bir bildirim yapılmamaktadır.
Ancak, test sonuçlarında pozitiflik olursa, ek olarak doğrulama testleri yapılır. Doğrulama testinin de pozitif olması durumunda, doktorumuzla yüz yüze görüşerek bilgilendirilmeniz amacıyla kan merkezine davet edilirsiniz.
Görüşmeden sonra danışmanlık hizmeti alacağınız, takip ve tedavinizin yapılacağı ilgili sağlık kuruluşuna yönlendirilirsiniz. Bu işlemlerin tümü kan bağışçısının özel yaşamına saygıdan dolayı ‘gizlilik’ çerçevesinde yürütülmektedir.
Karacabey Kızılay Şubesi olarak; başta Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanlığımıza, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze, yerel medyamıza, özellikle çok değerli bağışçılarımıza, gösterdikleri ilgiden dolayı sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. İlçemizde, Ekim 2011 başı itibariyle bin 275 ünite kan bağışı yapılması sizlerin katkılarıyla olmuştur. Teşekkürler Karacabey” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.