AYNI YOLUN YOLCULARI SIKINTILI SÜRECE GİRDİ!

Karacabey 2. Asliye Ceza Mahkemesi Müfit Çiftçi’yi, Meltem Gazetesi Sahibi İbrahim Bursalı’ya sosyal medya üzerinden hakaret ettiği gerekçesi ile 6 bin lirayı geçen para cezasına çarptırdı. Ancak, Müfit Çiftçi’nin benzer suçları daha önce Akhisar Köyü Muhtarı Cemali Atış’a karşı da işlediği için hükmün geri bırakılması kararı bozulmuş oldu.
Mahkemenin, 2019/298 sayı ile verdiği karara göre, Müfit Çiftçi’nin 10 ay hapse girmesi gündeme geldi.
Müfit Çiftçi’nin oğlu Sinan Çiftçi de babasının yolundan yürüyor. Annesi Ayfer Çiftçi’nin, CHP İlçe başkanlığı sırasında, DP adayı Ergün Koç’u desteklediğini açıklamasını ve söz konusu aday için açıkça çalışmasını eleştiren haberler yapan İbrahim Bursalı’ya, yerel gazeteler ve sosyal medya üzerinden iftira atan, tehdit eden, şantaj ve hakaretler yağdıran Sinan Çiftçi, Karacabey 1. Asliye Ceza Mahkemesinin, 2019/ 192 Esas sayılı ve 26. 11. 2019 günlü kararı ile cezalandırıldı.
Mahkeme, söz konusu suçların işlendiğini kesinleştirirken Sinan Çiftçi, hükmün geri bırakılmasından yararlandı.
8 bin liraya yakın para cezası ödeyecek olan Sinan Çiftçi, beş yıl boyunca kontrollü denetim altında tutulacak.
Kararlara uyulmaması halinde Mahkemenin belirlediği hükümler aynen uygulamaya geçirilecek.
Bu ve buna benzer suçlardan hakkında onlarca dava açılan Sinan Çiftçi ile babası Müfit Çiftçi’yi sıkıntılı günler bekliyor.
Özellikle, “CHP’nin Tosuncuğu” haberlerinin patlamasıyla HALK TV’den kovulan ve halen öğrenci olduğunu söylediği Ankara İletişim Fakültesinden de atılan Sinan Çiftçi’nin karanlık bir sürece girdiği belirtiliyor.
İbrahim Bursalı, Müfit ve Oğlu Sinan Çiftçi hakkında tazminat davası da açacağını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.