“Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz!”

Belediye meclis toplantısını terk eden MHP’liler Başkan Ali Özkan’a ateş püskürdü!

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın Mayıs ayı meclis toplantısında yaptığı konuşma, MHP kanadında bardağı taşırdı. Önce toplantı salonunu terk eden MHP’liler, ardından düzenledikleri basın toplantısında Başkan Ali Özkan’ı sert sözlerle eleştirdi.
Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı oturumuna, Başkan Ali Özkan ile MHP kanadı arasında yaşanan tartışma damga vurdu. Başkan Özkan’ın daha önce yaşanan tartışmalara ve MHP’lilerin eleştirilerine değinmesi bir anda ortamın gerilmesine neden oldu. Hazır beton üretim tesisine usulsüz ruhsat verildiği iddiası, Başkan Özkan’ın “Mahalleliye sormaya gerek yok” deyip demediği, Belediye’nin ihalelerden nasıl 6 milyon TL kazanç sağladığı sorusuna yanıt verilmemesi ve Başkan Özkan’ın MHP Grup Sözcüsü Hüsnü Doğruoğlu ile ilgili iddiaları tartışmayı alevlendirdi. Bunun üzerine salonu terk eden MHP’liler dün düzenledikleri basın toplantısında, Başkan Ali Özkan’a sert sözlerle yüklendi.
MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, seçim bürosunda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “MHP meclis üyelerini ve teşkilatını yok saymak, bizlere oy veren Karacabey halkını yok saymaktır” dedi. Hüseyin Erol açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Belediye Başkanı Ali Özkan, geçmişte yaşanan olaylar ve eleştiri haberleri konusunda kendi bakış açıları doğrultusunda açıklamada bulundu. Nedense eleştiriye hiç tahammülü yok. Oysaki muhalefetin asıl görevi eleştiridir. Eleştiri olacak ki, doğru yola daha net ulaşalım. Karacabey’e daha iyi hizmet edelim ve halkımızın hak ve menfaatlerini koruyalım.
Başkan Ali Özkan kendisine yazılı ve daha sonra yapılan kahvaltıda açıkça dile getirmeme rağmen anlaşılmamış olacak ki, Gürler Beton konusunu tekrar gündeme getirdi.
Tekrar belirtmek istiyorum. Bir yerin kamulaştırma davası sonuçlandırılmadan, üzerine atıl bulunan mahkeme sonuçlanmadan bahse konu araziye ruhsat verilemez. Verilmesi suçtur.
Kendisini uyardığımda, henüz inşaat başlamamıştı. İnşaat ruhsatını iptal edebilirdi. İmar ve Şehircilik Müdürü, sorulan soru üzerine de baştan ruhsatını, sonradan kamulaştırmayla tapusunun alındığını beyan etti. İnşaat ruhsatı konusunda süreçte iması buluna tüm yetkililer, kamulaştırma ile imar kanun ve yönetmeliklerine uymayarak suç işlemişlerdir.
Meclis üyemiz Hüsnü Doğruoğlu’nun 2009 yılında AKP’den meclis üyeliği için aday olduğunu, daha sonra istifa edip MHP’ye başvurduğunu dile getirdi. ‘Bizim aramızda yer bulamayınca MHP’den aday oldun’ gibi ne anlam taşıdığı bilinmeyen kelimeler kullandı.
Tekrar belirtiyorum. Siyasi hayatına Ülkü Ocaklarında başlayan, daha sonra Büyük Birlik Partisi saflarına geçen, Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanlığı yapan, daha sonra Büyük Birlik Partisi’nden Karacabey Belediye başkan adayı olan, en sonunda ise AKP saflarına katılarak AKP’den Belediye Başkanı olan Ali Özkan neyi sorguluyor? Anlamış değiliz. Eskilerin değimi ile ‘Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz’
Toplantıyı şu nedenlerle terk ettik:
Geçen meclis toplantısında Ali Özkan’ın söyleyip, söylemediğini konusunda polemik yaşadığımız bir söz vardı. Bunun meclis zabıtlarında olmadığını belirtmişlerdi. Hatta Ali Özkan yardımcısı Osman Çatak’a ‘Kamera kayıtlarına baktınız mı? Var mı böyle bir söz?’ demişti. Osman Çatak da olmadığını söylemişti.
Bunun üzerine MHP meclis üyelerimiz, kamera kayıtlarının bir kopyasını dilekçe ile istedi. Dilekçemize ‘Talebiniz uygun görülmemiştir’ diye cevap verildi. Sonrasında kendilerinin bilgisi dahilinde kamera kayıtlarını izlendi. Başkan Ali Özkan’ın söylemediğim dediği o sözler kayıtlarda mevcut.
Amacımız, şeffaf belediyecilik anlayışımız gereği eksiklikleri beraber bertaraf etmektir. Halka açık yapılan bir toplantının kayıtları neden verilmez ki? Anlamış değiliz.
Yine Nisan ayı oturumunda soru önergesi vererek, Belediye’nin 4 ihaleden olan 6 milyon TL kazancının detaylı açıklamasını istedik. Aradan 35 gün geçti, bir cevap alamadık.
Başkan Ali Özkan, Nisan ayı oturumunda yapılan İmar ve Bayındırlık Komisyonu seçiminde bizi eleştirmiş, samimiyetsizlik, ciddiyetsizlik ve vizyon sahibi olmamakla eleştirmişti. ‘Telefon ile mi yöneteceksiniz’ gibi ibareler kullanarak siyasi ahlaka yakışmayan ibareler kullanmıştı.
Her yerde, her konuşmanızda, hatta billboardlarda reklam yaptığınız, övüne, övüne anlattığınız 6 milyon TL kazanç ile ilgili neden bize bir cevap veremediniz?
Vizyon sahibi olmakla övünürken, resmi kurumlarda yapılan bir talebe 30 gün içerisinde cevap verilmesi gerekirken, 35 gün geçmesine rağmen neden cevap vermediniz?
Vizyon sahibi bir kurum, nasıl olurda bu olmazsa olmaz ayrıntıya dikkat etmez?
Yine Nisan ayı meclis toplantısında, faaliyet raporunun toplantıdan 2 gün önce ve sadece grup sözcümüze gönderilmesinden dolayı ayrıntılı inceleme imkanı bulamadığımızı belirtmiştik. Bir sonraki meclis toplantısında görüşülmesini talep etmiştik. Kabul görmedi ve AKP’li üyelerinin oy çokluğu ile meclisten geçti. Ancak aynı konu Büyükşehir meclisinde gündeme geldi ve bir sonraki toplantıya ertelendi.
İmaret Cami karşında yapılması düşünülen sosyal tesisler konusunda, meclis üyelerinin haberi olmadan, konu mecliste görüşülmeden Büyükşehir Belediye Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’na kamulaştırılması için neden bütçe ayrılması konusunda teklif verildi? Karacabey Belediye meclis üyelerinin kararları ve fikirleri hiç mi değer taşımıyor da, böyle bir yol izlendi? Karacabey halkından neyi gizlemeye çalışıyorsunuz? ‘Kamulaştırılmayı Büyükşehir Belediyesi yaptı’ diyebilmek için mi bu yolu seçtiniz?
Yine, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na partimizin aday gösterdiği Ferruh Artan hakkında yorum yapmayı, hangi siyasi ahlak yapısı ve düşüncesi içerisine sığdırıyorsunuz?
Yardımcınız Mehmet Vural, görev konseptinde teknik başkan yardımcısı, Fen İşleri ve İmar konusunda sorumlu başkan yardımcısı olarak geçiyor. Yani şubeler ona bağlı. Bu arkadaşımızın mesleği, eğitimi imar konuları hakkında karar vermeye yeterli midir? Altına imza atacağı konulara ne kadar vakıf? Konuları ne kadar biliyor? Karacabey’i ne kadar tanıyor?
Milliyetçi Hareket Partisi Teşkilatı’nın aldığı kararları değiştiremezsiniz. Meclis toplantısında dile getirdiği gibi ‘Bana göre daha iyi olur’ diyerek karışmazsınız.
Meclis üyeleri, halkın oyları ile seçilerek görev yapmaktadır. MHP meclis üyelerini ve teşkilatını yok saymak, bizlere oy veren Karacabey halkını yok saymaktır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.