Ayıların elma keyfi

Ayıların elma keyfi
Karacabey Ova Korusu Ayı Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan ayılar elmalarla besleniyor.
Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce Bursa’da kurulan Karacabey Ova Korusu Ayı Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan ayılar, günlük beslenmeleri dışında verilen elmaları büyük bir keyifle tüketiyor.
Bakıcıları tarafından atılan elmaları yere düşmeden havada yakalayan ayılar, tavırlarıyla evcil hayvanların sempatisini aratmıyor. Rize’den getirilen yeni ayı Datvi’nin de aralarına katıldığı ayılar 110 dönümlük ormanlık alanda keyiflerince yaşamını sürdürüyor. Yiyecek vakitlerinde bakıcıların yanına gelen ayılar, verilen et ve diğer yiyeceklerini yedikten sonra ormanlık alana dağılarak doğal ortamında yaşamını sürdürüyor.
Yaban hayatta yaşamını sürdüren arkadaşlarının olmadığı kadar güvenlik ve iyi bakıma sahip olan ayıların, belkide en sevdiği, asıl yiyeceklerinden sonra menüde tatlı yerine verilen elmalar geliyor.
Barınakta yaşlarına ve doğal ortama adaptasyonlarına göre bölmelere ayrılan ayılar, buralarda bakıcıları tarafından besleniyor.
Rize’nin Ardeşen ilçesinde 7 ay önce bulunan ve fotoğraf sanatçısı Cemal Gülas tarafından bakılan Datvi’de büyüdüyü için buraya getirildi. Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Karacabey Ova Korusu Ayı Barınağı’na getirilen 8 aylık ayı yavrusu Datvi, öncelikle özel bölümde doğal hayata adapte edilecek, ilkbaharda ise 110 dönümlük ormanlık alana salınacak.
Uyuşturucu iğne yapılarak yeni yuvasına getirilen Datvi, yavru ayılar için ayrılan yeni yerine alışmaya çalışırken, tedirginliğide her halinden belli oluyor.
Bu ayı barınağında ayıların bakımını üstlenen bakıcılar ise, ayıların bakımını çok rahat olduğun belirterek, insanlarla uğraşmaktansa, ayılara bakmayı tercih edeceklerini söyledi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.