Ayfer Çiftçi’nin hesap ayarlaması(!)

Anımsayacaksınız, Ayfer Çiftçi, CHP Karacabey İlçe Başkanlığını yürütürken başka partinin adayını (Belediyeyi hortumlamaktan 13 yıl hapis cezası alan bir adayı) desteklediği için yerel seçimlerden önce görevinden alındı. Yerine, Süleyman Tuğ getirildi. Tuğ, Partiyi kısa süre içinde kongreye götürdü.

17 Aralık 2019 günü yapılan kongrede Gönül Avil Başkan seçilirken, Ayfer Çiftçi döneminin hesap raporlarını bazı delege onaylamadı.

Neden acaba?

Ender görülen bir durumla karşı karşıyayız.

Ayfer Çiftçi’nin katılma gereği bile duymadığı kongrede, hesap raporlarına bir delegenin “Şerh” koyması o sırada fazla dikkat çekmedi. Bir çok partilinin fark etmediği bu ilginç durum, yeni oluşturulan CHP yöneticilerinin konuyu İl yöneticilerine aktarmasıyla ortaya çıktı.

Fotoğrafa bakıldığında, koskoca partinin kimler tarafından nasıl da çiftliğe dönüştürüldüğüne tanık oluyoruz.

CHP’nin 32 bin lirası kayıp gibi.

Nereye harcandığına ilişkin fatura, ya da her hangi bir resmi evrak yok. Sözde “Masa sandalye aldık” kılıfı uydurulmaya çalışılmış. Gel gör ki, yüzlerine gözlerine bulaştırmışlar.

Fatura yerine, Ayfer Çiftçi’nin imzaladığı naylon tutanakla, “Masa, sandalye” alınmış gibi gösterilerek, “Toplam 32 bin lira harcandı” yazan bir paçavra var ortada. Ancak, resmi hiç bir değer taşımıyor. İnandırıcılığı sıfır.

Bu kadar büyük rakamlarla sandalye mi alınır? Varsayalım alındı, faturası nerede? Fatura yerine neden resmi olmayan geçersiz bir tutanak düzenlendi?

El insaf. Bu nasıl minare? Bu nasıl kılıf?

Seçimler sırasında elden toplanan paraların nereye harcandığı bilinmiyor. Kafalar iyice karıştı, buharlaşma kokuları yayılmaya başladı.

Gel de işkillenme?

Bana göre mızrak çuvala sığmamış.

İlk bakışta akıl ve mantık sınırlarının zorlandığı görülüyor.

Öylesine rezil bir “Ayarlama” yapılmış ki, söz konusu yasal olmayan uygulama gerçekleştirilirken, kendilerinden sonra göreve gelecek olan yöneticiler için, “Bunlar saftır, nasıl olsa anlamazlar” diye düşünülmüş sanki. 

Bilmeden yapılmış olabilir mi? Sanmıyorum.

Nereden bakılırsa bakılsın yasaların arkasından dolanılarak, beyaz bir kağıt üzerinde normalleştirilmeye çalışılan “Ayarlama” kabak gibi sırıtıyor.

İLKELİ SİYASETÇİLER(!) DEVREDE!

CHP’yi basamak olarak kullanmaktan başka hiç bir işe yaramayan (Seçim kaybettirmenin dışında) fırsatçıları unutmamamız gerekir.

Hani şu rakip partinin adayını destekleyerek yerel seçimlerin yitirilmesine öncülük yapan bir avuç ilkeli siyasetçi(!)

Partiyi uzaktan kumanda ile yönettiklerini zanneden bu akıl hocaları, telaşlanmaya gerek olmadığını ileri sürerek, demokrasilerde çare tükenmez mantığı ile Önal Arda’yı işaret ediyor.

Oh, ne ala memleket, canının istediği gibi sat, canının istediği gibi yat..

Tosuncuğun da devreye girmesiyle kirli dosyanın aklanması için CHP İl Saymanının kapısı çalınıyor.

CHP’nin Tosuncuğu ile Hüseyin Akkuş döneminin İl Saymanı Önal Arda’nın kızının kanka olduklarını bilmeyen yoktur. Buralardan gelen yakınlık, İl Saymanlığına giden yolsuzluk dosyasının rafa kaldırılmasını sağlıyor.

İl Saymanı Önal Arda, Karacabey’li CHP yöneticilerine, “Bu işler böyle yürüyor” diyerek, 32 binin buharlaşmasını sözde örtbas ediyor. Anlayacağınız, hiç bir işlem yapmıyor.

Gel gör ki, CHP Karacabey Örgütü boş durmuyor, kirli dosyanın temizlenmesini istiyor, şaibesiz ve beyaz bir sayfa açılmasından yana kararlılık sergiliyor.

İsmet Karaca’nın listesinden CHP İl yöneticiliğine yeniden seçilen ve saymanlık görevini bir kez daha üstlenen Önal Arda’nın şimdi ne yapacağı çok merak ediliyor.

Öyle ya, gereği yapılarak pislik temizlenmeli. Mide bulandırıcı söylentilere son verilmeli ve güvenli bir ortam yaratılmalı.

Şeffaflık yanlısı CHP yöneticileri, şaibeli dosyayı bir kez daha Önal Arda’nın önüne koyuyor.

Çok da doğru yapıyor.

Bakalım ilginç gelişmelerden sonra şimdi ne olacak?

Dürüstlük mü kazanacak? Yoksa yeni İl Başkanı İsmet Karaca da kokuşmuşluğa çanak mı tutacak?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.