Aydemir, ABD malları boykot edilsin!

Aydemir, ABD malları boykot edilsin!
Karacabey Eğitim-Bir-Sen Temsilcisi İsa Aydemir, ABD’nin Ermeni Soykırımı oylamasına tepki olarak İncirlik Üssü’nün kapatılması ve ABD menşeli markaların boykot edilmesini istedi.
Aydemir, Ermeni Soykırımı yalanının ABD Temsilciler Meclisi’nde oylamaya sunulmasına misilleme olarak İncirlik Üssü’nün kapatılması gerektiğini belirtti. Aydemir, “Tarih boyunca her milleti insanı engin bir gönülle himaye etmesi, herkese hakkını hukukunu teslim etmesiyle övündüğümüz milletimizi, soykırım iftirasıyla suçlayan devletlere ABD de katılmış bulunuyor. Soykırım iddiasının, devletimizin ve milletimizin üzerinde emperyalist baskı kurmak ve âdeta “Sopa göstermek” amacıyla icat edilmiş bir yalan olduğu gerçektir.
Öyleyse dostumuz ve müttefikimiz ABD, bizi hangi konuda baskı altına almaya yahut tehdit etmeye çalışmaktadır? Konu her ne olur olsun, hiçbir emperyalist tehdit ve baskıya milletimiz boyun eğmeyecektir. Ancak bu iftiraya asla tepkisiz kalınmamalı ve cevap olarak İncirlik Askeri Üssü mutlaka kapatılmalıdır. Uğradığımız iftiraya tepkisiz kalmamak için de, ithalatçı firmalar ve tüketici dernekleri başta olmak üzere tüm halkımızı bu ülkenin mallarını almamaya çağırıyoruz. 2006’da benzer bir karar alan Fransa’nın ürünlerini boykot ettiğimiz gibi ABD mallarını da süresiz olarak boykot etmeliyiz” diye konuştu.
Terörün Hedefi Sivil Anayasa
Aydemir, son günlerde artan ve bazı karanlık kişilerce kışkırtılan terörün bir hedefinin de “Sivil Anayasa” olduğunu belirti. Aydemir, “Türkiye’nin sivilleşmesinden ve demokratikleşmesinden rahatsızlık duyan çevreler, artan terörden medet umarak anayasa çalışmalarının durdurulmasını talep edecekler. Ak Parti hükümetinin, anayasa hazırlıklarını “Rölanti”ye aldırma amaçlı bir tuzağa düşmemesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyaret ettiği birlikten 13 askerimiz şehit ediliyor ve katil silahların üzerinde USA yazıyor. ABD Temsilciler Meclisi, daha şehit cenazeleri kalkmadan bu kez de Ermeni Soykırımı yaptığımız iddiasıyla karar alıyor. Açık bir baskı ve tahrik söz konusudur.
Türkiye, perde arkasında terör kuklasını oynatan çirkin varlığa hak ettiği en sert cevabı vermelidir. Her tedbiri almalı, ancak hiçbir güvenlik tedbiri, yeni ve sivil bir anayasa projesini rafa kaldırma sebebi olmamalıdır. Anayasa, terörle mücadeleye kurban verilmemelidir. Çünkü terörü tezgahlayanın aktüel amacı budur” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.