AYÇİÇEĞİ DESTEKLEMELERİ NE ZAMAN ÖDENECEK?

Karacabeyli ayçiçeği üreticisi, her yıl Mayıs ayında ödenen destekleme  primini alamamış olmanın hayal kırıklığı yaşıyor.

Ramazan Bayramı’ndan önce ödeme yapılacağı duyurulan ancak şu ana kadar hiç bir ses çıkmayan destekleme konusunda somut adım atılması istendi.

Geçen yıldan kalan destek primlerinin ödenmemiş olmasından yakınan üretici, beklemekten bıktıklarını dile getirerek Tarım Bakanlığını eleştirdi.

Verilen sözlerin zamanında yerine getirilmemesi yüzünden zor durumda kaldıklarını dile getiren ayçiçeği üreticisi, “Destekleme ile ilgili karar, Ekim 2019’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararda, ayçiçeği için dekar başına 30 lira tarımsal destek (mazot/gübre) verileceği yer aldı. Aradan 8 ay geçti. 2020’nin ayçiçeği çiçekleri açtı.  Ancak, umutlarımız bir türlü açmadı” şeklinde yakındı.

Karacabey’de 2019’da ÇKS kayıtlı 32.500 dekar alana ayçiçeği ekildi. 2018 yılında Mayıs ayında, ayçiçeği üreticisine 1. 620.000.00 TL destekleme ödemesi yapıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2019 ayçiçeği desteklemeleri için sürecin devam ettiğini,  askı ve itiraz süreci sonucunda ödemelere başlanacağını duyurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.