Aybey’den genç basketbolculara anlamlı katkı

*HEM’in basketbol kurslarına katılan öğrencilere yardımcı olan Atabey Aybey, kendisinin hiçbir ücret almadığını, para toplama işini beden eğitimi öğretmenlerinin yaptığını söyledi.
Karacabey’in yetiştirdiği genç basketbolcu Atabey Aybey’in öğrendiklerini öğrencilere aktarmaya çalışması övgü topladı.
    Basketbola Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda başlayan ve Anadolu Lisesi’nde devam eden Atabey Aybey, Uludağ Üniversitesi’nden almış olduğu tekliften sonra profesyonelliğe ilk adımını attı.
    Bursa’da milli basketbolcu Şevki Yıldırım ile birlikte çalıştığını söyleyen 19 yaşındaki genç yetenek, geçen yıl girdiği 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde okurken, şu sıralarda Altay ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ile transfer görüşmelerine başladı.
    Eğitimini ve sporunu İzmir’de sürdürme kararı alan başarılı basketbolcu, yıldız adayları arasında gösterilirken bu alandaki gelişmesinde Şevki Yıldırım’ın emeklerini unutamadığını söylüyor.
    Basketbolda gelişmeyi ve aşama kaydetmeyi Şevki Yıldırım’dan öğrendiğini belirten Atabey Aybey, Karacabey’de HEM’in açtığı kurslarda yer alan öğrencilerle tanışmasını şöyle anlatıyor:
    “Karacabey’de doğup büyüdüm. Basketbolu çok seviyorum. Annemin ve babamın desteği beni olumlu yönde çok etkiledi. Üniversite sınavlarına hazırlanırken, bir yandan da Bursa’ya giderek Şevki Hoca’nın antrenmanlarına katıldım. Şevki Hoca’yla çalışırken çok keyif aldım, aşama kaydettim ve çağdaş basketbolu öğrenmeye çalıştım. Aynı günlerde HEM’in açtığı kurslara katılan öğrenci kardeşlerimden çağrı aldım. Lise Salonu’nda hatta sonları yapılan kurslara ben de katılmaya başladım. Şevki Hoca’dan öğrendiklerimi genç arkadaşlarıma aktarırken birlikte çok mutlu olduk” dedi.
    Aybey, kendisine yöneltilen bir soru üzerine, “Ben, bildiklerimi genç arkadaşlarıma aktarırken ekonomik beklentim hiç olmadı. Çalıştırmalarım sırasında hiçbir arkadaşımdan para almadım. Para almayı düşünmedim de.
    HEM’in kurslarına katılan öğrencilerden para toplama işini beden eğitimi öğretmenleri yapıyordu. Para neden toplandı, bu konuda fazla bilgim yok. Ben hiçbir öğrenciden para almadım. Çalışmalar da uzun sürmedi. HEM’in kursları iptal ettiğini duydum. Söyleyeceğim, basketbolu seven ve bilimsel anlamda öğrenmek isteyen varsa mutlaka Şevki Hoca ile çalışmayı denesin” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.