Ayağı yere basan projeleri destekleyeceğiz!

Bursa Valisi Şahabbetin Harput, Karacabey’e çıkarma yaptı:
Karacabey’e gelerek Kaymakamlık ve Belediyeyi ziyaret eden ve sıkıntıları dinleyen Bursa Valisi Şahabettin Harput, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
            Hükümet Konağı önünde Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı J.Kd.Yzb. Galip Erbil ve Belediye Başkanı Ergün Koç önderliğinde toplanan tüm daire amirleri, Vali Şahabettin Harput’u uzunca bir kuyrukta karşıladı.  
            Herkesle tek tek el sıkışan Vali Harput, vatandaşlarla da bir araya gelerek, onlarla sohbet etti. Karacabey’deki hastanenin istenilen hizmeti veremediğinden yakınan vatandaşlar, Vali Harput’tan bu konuya önem vermesini istedi.
            İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel ile birlikte Kaymakamlık makamında daire amirleriyle bir araya gelen Vali Harput, Karacabey’deki son durum hakkında bilgi aldı.
Ticaret Borsası’nda sıkıntı var!
            Kaymakam Dursun Balaban, ilçe gündemini uzun süredir meşkul eden yeni Devlet Hastanesi yeriyle ilgili Ticaret Borsası’ndan haber beklendiğini, bu konuda sıkıntıların olduğunu kaydetti. Mevcut A ve B Blok’un fiziki açıdan yetersiz olduğunu belirten Kaymakam Balaban, yeni hastaneyi Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen yere yapmak zorunda olduklarını kaydetti.
            Belediye Başkanı Ergün Koç ise, Ticaret Borsası’ndaki bazı kişilerin ayak oyunlarıyla işi yokuşa sürmeye çalıştıklarını belirtti. Belediye olarak yeni hastane yapımı için gerekli yerin meclis kararıyla Sağlık Bakanlığı’na devredildiğine işaret eden Koç, “Biz görevimizi yaptık. Borsa’daki bazı kişiler bu konuda ayak sürüyorlar. Bu yönde onlara ait yer için istimlak kararı da aldık. Ticaret Borsası’ndan haber bekliyoruz” dedi.
            1 Ekim’de İş-Kur’la ilgili projelere başlayacaklarını anlatan Kaymakam Balaban, ilçedeki tüm okulların doğalgaza kavuşması için destek istedi. İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün daha etkin hizmet verebilmesi adına M.Fehmi Gerçeker Stadyumu karşısında bulunan ek binanın yanına yeni bir hizmet binası yapılmasını isteyen Kaymakam Balaban, mevcut yerin fiziki ve kapasite olarak yetersiz olduğuna dikkat çekti.
            Adliye’nin boşalmasının ardından Nüfus, Tapu ve Kadastro Şefliği’nin Hükümet Konağı’na taşınacağını belirten Kaymakam Balaban, bu şekilde vatandaşın tek kapıdan hizmet alacağını vurguladı.
Vatandaşa yakın olun!
            Karacabey’in çok önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Şahabbetin Harput, TİGEM arazilerine kurulması düşünülen, “Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi” için proje çalışmalarının başlatıldığını söyledi.
            ‘Ayağı yere basan’ tüm projelere destek vereceklerine dikkat çeken Vali Harput, “Karacabey’in kalkınması adına üretilecek her projeye önem veriyoruz. Şunu çok iyi biliyoruz ki Karacabey, Bursa’nın önemli ilçelerinden bir tanesidir. Sizler ilçenin temelini elinde tutan insanlarsınız. Ne için bu koltuklarda oturduğumuzu unutmayalım. Her zaman vatandaşa yakın olmalıyız. Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle, sizlerin ve tüm vatandaşlarımızın bu güzelliği en iyi şekilde paylaşmasını istiyorum. Bayramın ardından yeni döneme, ‘Merhaba’ diyecek okullarımızın da, huzurlu bir eğitim geçirmelerini arzuluyorum. Birlik ve beraberlik içinde hem Karacabey’imiz, hem de ülkemiz için gece gündüz çalışmalıyız” diye konuştu.
            Daha sonra Belediyeyi ziyaret eden Vali Harput, burada da yapılan ve yapılması düşünülen hizmetlerle ilgili bilgi aldı. Karacabey Belediyesi’nin Türkiye’de örnek olduğuna dikkat çeken Başkan Koç, “Borçsuz bir Belediyeyiz. İlçemiz ve halkımız için gece gündüz, yağmur çamur demeden çalışıyoruz. Karacabey’e hak ettiği hizmetleri getiriyoruz. Eksiklerimiz ve yapamadıklarımız mutlaka var ancak, zaman içerisinde tüm sıkıntıların üstesinden geleceğimize inancım tamdır” dedi.
            Karacabey Belediyesi hakkında hep güzel ve olumlu şeyler duyduğuna dikkat çeken Vali Harput, Başkan Koç’un hizmet adına ilçeye güzel kazanımlar sağlamasının mutluluk verici olduğunu sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.