Avcılar Derneği’nden “Kurs” müjdesi

 

Karacabey Avcılık ve Atıcılık İhtisas Derneği, 12 Mart 2013 Salı günü akşamı Halk Eğitimi Merkezi'nde “Avcılık” yapmak isteyenlerin mutlaka edinmesi gereken “Avcılık Eğitimi Sertifikası” kursunun başlayacağını duyurdu.

Avcılık ve Atıcılık İhtisas Derneği önderliğinde, Karacabey Halk Eğitim Müdürlüğünün desteği ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğünün katkılarıyla açılacak olan kursun 8 akşam süreceği ve eğitimlerin ardından yapılacak sınav sonunda katılımcılara sertifikalarının verileceği belirtildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Dernek Başkanı Necdet Elveren, “Avcılık Eğitimi kursuna katılmak isteyen arkadaşların nüfus cüzdanı fotokopisi ile bir adet fotoğraf ile derneğimize başvurmaları gerekmektedir. Kursa katılım için öncelikle Bursa Orman 2. Bölge Müdürlüğü hesabına 93.30 TL, Halk Eğitim Merkezine 30 TL, Avcılar Derneğimize de giriş, aidat ve masraflara katkı amacıyla 62 TL; toplamda ise 185 TL ile başvurular kabul edilecektir. Avcılık belgesi almak isteyen arkadaşların adına derneğimiz bütün işleri yapacaktır” dedi.

Dernek Başkanı Necdet Elveren, Bursa'da 17 ilçe ve 60'a yakın Avcılık ve Atıcılık Derneği olduğunu ve bundan dolayı yılda bir kez sıranın geldiğini vurgulayarak, “Ekim ayından beri kurs sırası bekliyorduk. Mart ayı için sıra verildi. Bu nedenle kursa katılmak isteyen arkadaşlarımızın bir an önce başvurularını yapması gerekmektedir.

Ayrıca derneğimize kayıtlı avcılık yapan arkadaşların da Avcılık belgelerinin yenilenerek değiştirilecektir. Bu nedenle Avcılık belgeleri ile bir adet fotoğraf ve vergi dairesinden 2013 yılına ait verginin yatırılarak derneğe başvurmalıdırlar” diye konuştu.

Bursa'da 10 binin üzerinde avcı olduğunu dile getiren Elveren, “Belgelerin öncelikle değiştirilmesi için Mart ve Nisan ayına gün aldık. Aksi halde av sezonunda belgelerin değiştirilmesinde sorun yaşanacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü'nde çalışan arkadaşların 10 bin belgeyi yenilerken zorlanacaklar” dedi.

Başkan Necdet Elveren son olarak da, Avcılık eğitimine katılacaklara başarı diledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.