Atatürk’ü anlamak, hissetmektir!

İ.M.K.B.’nin hazırladığı kusursuz organizasyon tam not aldı:
Karacabey ve yurt genelinde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 71. yılında özlem ve saygıyla anıldı.
            Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’ndaki törende, Kaymakam Dursun Balaban ile beraberindekiler, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunarak çelenk sundu.
            Saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler çalmaya başladı. Ata’nın yaşama veda edişinin hüznü ve burukluğu bir kez daha hissedildi. Ardından da İstiklal Marşı okundu. 
            Atatürk Anıtı’ndaki törene, Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutan Vekili ve Askerlik Şubesi Başkanı Per.Kd.Bçvş. Ergün Çolakoğlu, Belediye Başkanı Ergün Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu, Gençlik ve Spor Müdürü Şaban Bayraktar, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, daire amirleri, siyasi parti ile sivil toplum örgütü temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
ŞKYM’de anma töreni
            Atatürk Anıtı’ndaki törenin ardından Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde “10 Kasım ve Atatürk” konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında derece alan yapıtların sergi açılışı yapıldı.
            Kaymakam Balaban tarafından açılan sergide öğrencilerin yaptıkları birbirinden güzel eserlerle ilgiyle incelendi.
            İ.M.K.B. Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından hazırlanan ‘Atatürk’ü Anma’ programı ise kusursuz bir organizasyonla gerçekleşti. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ferda Sayan’ın sunumunu yaptığı törenin açılış konuşmasında Okul Müdürü Behlül Gül, Atatürk’ün yokluğunun yüreklerde hissedildiğini belirtti. Türk halkının Atatürk ilke ve inkılaplarından asla ayrılmayacağına işaret eden Gül, “Atatürk’ün izinde geleceğe yürümeliyiz. Atamızın Türkiye Cumhuriyeti Devletine sahip çıkmalıyız” dedi.
            Tarih Öğretmeni Yadiker Carlı ise, Atatürk’ün doğumundan ölümüne kadar olan süreci değerlendirdi. Carlı, “İpi kopmuş tespih taneleri gibi dağılan ülke insanlarını tek bayrak ve tek devlet çatısı altında toplamayı başaran Atatürk, ulusal egemenliği de çok güvendiği gençlere emanet etti. Atatürk, tüm dünyanın kabul ettiği bir dehadır. Atatürk çalışmaktır, barıştır, yarışmaktır” diyerek anlamlı güne ışık tuttu.
            Duygu yüklü sinevizyon gösterisi ile okunan şiirlerin ardından oratoryo ve koro izleyenleri mest etti. Atatürk’e hitaben okunan şiirler büyük beğeni toplarken, Mustafa Kemal’in en sevdiği türküleri seslendiren öğrenciler izleyenlerden alkış aldı.            Programın sonuna doğru “10 Kasım ve Atatürk” konulu şiir, resim ve kompo-zisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri; Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutan Vekili ve Askerlik Şubesi Başkanı Per.Kd.Bçvş. Ergün Çolakoğlu, ile Belediye Başkanı Ergün Koç tarafından verildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.