Atatürk “seçim”ini yaptı

Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Asiye Kibar ve Ayşegül Ümmühan Şan rehberliğinde yürütülen çalışmalarda Meclis Başkanlığı için Oğuzhan Ekinci, Mertcan Yıldız ve Cansu Göktaş isimli öğrenciler yarıştı.

Seçim öncesinde başkan adayları, oy alabilmek için okuldaki öğrencilerle bir araya gelerek tanıtım ve propagandalar yaptı. Büyük heyecanın yaşandığı seçimde 550 öğrenci 2 sandıkta oy kullandı.

İlçe Seçim Müdürlüğü’nden temin edilen tercih mühürleri ile gerçek seçim kurallarına uygun bir şekilde gerçekleşen seçimi 230 oy alan Cansu Göktaş kazandı. Diğer taraftan 193 oy alan Mertcan Yıldız ise, Başkan Yardımcılığına seçildi.

Okul Müdürü Mehmet Tanrıverdi bu seçimlerde, Cumhuriyetin demokrasi ile yönetilmesi, öğrencilerde yerleşik demokrasi kültürünün oluşturulması, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürü kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

Bu uygulamanın çok önemli ve yerinde olduğuna dikkat çeken Tanrıverdi, Meclis Başkanlığına seçilen Cansu Göktaş’a görevinde başarılar diledi. Müdür Tanrıverdi, Cansu Göktaş’ın arkadaşlarıyla birlikte güzel çalışmalara imza atacağına inandığını sözlerine ekledi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.