Atatürk, Cumhuriyet ve Şehit Bahadır spora neden ilgisiz?

Kaçak kurslara ağırlık veren Beden eğitimi öğretmenleri sorgulanıyor:

Bu konuda en büyük tepkiyi beden eğitimi öğretmenleri alırken, okul idarecilerinin de vurdumduymazlığı kafaları karıştırdı.

            Atatürk, Cumhuriyet ve Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu’nun son yıllarda spor etkinliklerinde fazla görüntü vermemesi ya da göstermelik katılım sağlaması tepki çekti.

Sporda dibe demir atan bu üç okulun başarısızlığı dikkatlerden kaçmadı. Öğrenciyi yalnızca para olarak gören zihniyet istemediklerini kaydeden veliler, okullarının diğer okullar gibi sporda da atak yapmasını istedi.

Öğrenciler müşteri mi?

Bazı beden eğitimi öğretmenlerinin asli görevlerini hiçe sayarak, kurs adı altında para topladıkları ve bundan gelir elde ettikleri ileri sürüldü. Karacabey’de son yıllarda artış gösteren kaçak kursların, bunda büyük etkisi olduğu dile getirildi. Bazı Beden eğitimi öğretmenlerinin öğrencilerine yolunacak kaz gözüyle baktıkları ifade edilirken, kurslara rağmen Bursa’da hiçbir başarı elde edilmemesi ise sıkıntıyı net bir şekilde gözler önüne serdiği görüldü.

            İlçede düzenlenen son atletizm yarışmalarının ardından böylesine önemli sportif faaliyetlere bazı okullarımızın neden ilgisiz kaldığını sorgulayan veliler, “İnanılacak gibi değil. Gelinen noktaya bir bakın. Bu nasıl bir eğitim anlayışıdır? Başarıyı geçtik, bazı okullarımızı spor faaliyetlerinde bile göremiyoruz. Bu durum nasıl açıklanabilir? Çocuklarımızdan kurs adı altında sürekli para toplanıyor. Bunları kimler, nasıl yapıyor? Neden göz yumuluyor? Öğretilen bir şey de yok. Çocuklarımızı kaz gibi gören bir zihniyet istemiyoruz. Mesleğini ticarete dönüştüren eğitimciler, okullarda yozlaşmaya neden oluyor. Okul idarecileri başta olmak üzere yetkilerin bu duruma el atmasını ve çözüm üretmesini istiyoruz” dedi.

Rekabet kalmadı

Karacabey’de birkaç yıl öncesine kadar sporun her dalında rekabet yaşanırken, son zamanlarda sürekli belli okulların görüntü vermesi “Neden böyle oldu?” sorusunu da beraberinde getirdi.

            Bu sıkıntının en önemli nedeninin ilçede sürekli artan kaçak kurslardan kaynaklandığı belirtildi. Bu kursları ticarete dönüştüren ve öğrencileri sömürü aracı olarak gören bazı beden eğitimi öğretmenleri eleştirilerin odağında yer aldı.

            Kadrolarında beden eğitimi öğretmeni olmasına karşın, sporda düşüşe geçen okullar şaşkınlık yaratırken, zor koşullarda büyük başarılara imza atan köy okulları ise dikkat çekici örnek oluşturdu.  

            Özellikle son atletizm yarışmalarında kupalara ambargo koyan Hacı Ahmediye Onur İlköğretim Okulu, bunun en güzel örneğini verdi. Her dalda dereceye giren ve tartışmasız büyük bir başarı elde eden Hacı Ahmediye Onur İlköğretim Okulu, öğrenciyi ticari bir meta olarak gören zihniyete de en güzel yanıtı vermiş oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.