Ata’dan pancar açıklaması

Karacabey Vatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata; gündemden çıkarılmaya çalışıldığını iddia ettiği pancar ekimi ile ilgili bir açıklama yaptı.
Açıklamasına AKP’nin tarım politikasının Dünya Ticaret Örgütü’nün güdümünde olduğunu savunarak başlayan Ata sözlerini şöyle sürdürdü;
“Geride bıraktığımız 2015’in son aylarında gelişmiş 11 ülke Londra’da toplanarak ortak bir karar aldı. Şekerpancarı üretimini artırmak ve mısır nişastasından tatlandırıcı elde etmeye son vermek. Soruyoruz; bu gelişmeden herhangi bir AKP’li bakanın ya da milletvekilinin bilgisi var mı? İlçemizde tarımı bu denli yakından izleyen bir birlik, bir oda var mı? Alışılageldik sözlerin ve “rapor hazırladık, hazırlıyoruz” söylemleri dışında ulusal tarım politikamıza değinebilecek yetkili var mı? Dünya kanser hücrelerini beslediği için glikoz kullanımını terk ederken ithalat kotasını yükselten AKP’den ne bekliyorsunuz? 1999 yılından bu yana Dünya Ticaret Örgütü’nce üretimini terk edin denilen pancarımızı ektirmeyi bu hükümetten bekleyebilir misiniz? Yapay gündemle çiftçimizi oyalayıp; Türk tarımını baltalamaya yönelik işbirlikleri dışında AKP’nin çare olabilmesi olasılık dışıdır. Yakın bir zamanda pancar küspesi de saman gibi ithal edilirse şaşırmamak gerekir.
Ziraat Odamız ve çiftçimiz üretimden gelen gücünü artık kullanmalıdır. Siyasi partilerin ya da doğan tarımsal boşluklardan yararlanan çıkar gruplarına karşı yapılması gereken tek şey birleşmektir. Bu ulusal bir sorumluluk ve görevdir.13 yıldır görülüyor ki AKP’nin dayatmacı politikası tarımımızı yerle bir etmiş, yabancıların tekeline sunmuştur. Ektiğimize, biçtiğimize ve yediğimize Türk Ulusu değil yabancı devletler, AB ve Dünya Ticaret Örgütü karar vermektedir. Hem de sağlık nedenleriyle kendilerinin tüketmekten vazgeçtiklerini de bizim ülkelere satarak. Böyle bir anlayışa verilebilecek adı halkımıza bırakıyoruz. Yerelinden Ulusalına tüm siyasi partilerin yetkililerini Türkiye için hareket etmeye, Türk Halkı için tarım politikası izlenmesi için göreve çağırıyoruz. Vatan Partisi olarak yıllardır tüm siyasi partilerin izlediği dışa bağımlı her türlü politikanın karşısında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çözüm; üretken, özverili, çalışkan Türk Halkı’nın üretim gücü ve yeteneğidir. Yüzyıllar boyunca kendi ektiğiyle tüm halkı besleyen Türk çiftçisine üretme demek, onu dışa bağımlı hale getirmenin sonucunu görüyoruz. 2016 yılı, bunu daha derinden duyumsayacağımız ve acılarını göreceğimiz yıl olacaktır. 2016 yılı üretim ekonomisini savunan Vatan Partisi yılıdır. Üreten tüm kesimlerle yürek yüreğe Türkiye için üretecek, Türkiye için tüketeceğimiz yepyeni başlangıca gebedir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.