Ata, “Yeni anayasa girişimi, ‘Bölücü anayasa’dır”

Karacabey Vatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata; yeni anayasa çalışmalarını değerlendirdi.Yeni anayasa ile ilgili başlayan çalışmaları ve kurulları hukuksuz girişim ve demokrasiye aykırı olarak niteleyen Ata yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

“Teknik olarak şu andaki meclis; kurucu meclis olmadığından dolayı yeni anayasa yapma yetkisi yoktur.Dolayısıyla bu hukuksuz bir girişimdir, kurullar yetkisizdir. Yanı sıra seçim sisteminde %10 oy  barajının olması tüm siyasi görüşlerin katılımı sağlanamayacağından demokrasiye aykırıdır. Çok dillendirilen ileri demokrasi bu ise kullanılan terim aldatmacadan ibarettir.

Anayasayı değiştirme çalışmaları özünde Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne kasteden bir anlayıştır. Değiştirin talimatının ABD ve AB’den herkesçe bilinmektedir.Bir yandan devlet Güneydoğuda bölücü örgütü hendeklere gömerken diğer yandan bölücü örgütün;bölünme destekçisi siyasi ortaklarına özerklik sözü vermek kabul edilemez.Bitirilmiş bir örgütün canlanması AKP hükümetlerinin eseridir.Buna bir de “Operasyonları durdurun” talimatı eklenince dış destekli bölücü örgüt ülkemizi yeniden kana bulamaya başlamış.Sonuçta kentleri işgale çalışmıştır.Ne yazık ki bu çalışmaların içinde Cumhuriyetimizin kurucu örgütlerinden CHP’de vardır.MHP’de cemaat ve tarikatlar konusunda destek vermektedir. AKP, CHP, HDP  “Eşit yurttaşlık” adlı bir göz boyama kampanyasında ortaktırlar.Anayasamızda zaten tüm yurttaşların eşitliği güvence altındadır.Amerika’yı yeniden keşfetmeye gereksinim yoktur.

Sömürgeci ve kapitalist saldırı karşısında ülkemiz 96 yıl önce bağımsızlık savaşını tüm öğeleriyle vermiştir.Sonucunda Büyük Önderimiz Atatürk’ün tanımladığı “Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran;Türkiye halkına Türk Ulusu denir” gerçeğiyle tüm dünyanın tanıdığı Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş.Varlığını kanıtlamış;birlik ve bütünlüğümüz sağlanmıştır.Şimdi yapılmaya çalışılan ise BOP tasarısı bölünmeyi sağlamak;ülke birliğinin dinamiklerinden din üzerinden ihanet yuvaları tarikat ve cemaatleri yasal duruma getirmektir.Atamızın “Türkiye şeyhler,şıhlar ve müridler ülkesi olamaz” sözü hepimiz için geçerliliğini korumaktadır.

Vatan Partisi olarak yeni anayasa girişimini “bölücü anayasa” olarak nitelendiriyoruz.Türk Ulusu anayasadan çıkarılamaz,eyalet adlı BOP tasarısı bölünmeyi sağlayacak tanımlamalara tabi tutulamaz,tarikat ve cemaat adlı ihanet yuvaları yasalaştırılamaz.Partimiz Türkiye’nin birlik ve bütünlüğü konusunda görevdedir.Daha önce de denenen anayasayı değiştirme çalışmalarını ulusumuzla karanlığa gömmüştük.Her gün şehitlerin geldiği ülkemizine dış güçlerin varlığı ve desteği ne de piyonlar ve işbirlikçiler bölemeyecektir.Halkımıza güveniyoruz,cephedenbölücü anayasaya karşıyız.Hendeklere gömülen bölücü örgüt ve destekçileri büyük Türk Ulusu karşısında bir kez daha yenilgiye uğrayacaktır.Parti ayrımı yapmaksızın Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünden yana tüm güçleri birleşmeye çağırıyoruz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.