Ata, 2014’ü değerlendirdi

Karacabey İşçi Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, geride bıraktığımız 2014’ü değerlendirdi. İlçenin belediye hizmetleri bakımından talihsiz bir dönem geçtiğini söyleyen Ahmet Aygün Ata, değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi:
“Büyükşehirde Recep Altepe, TBMM’de Önder Matlı desteğine karşın kapı kapı dolaşıp söz istiyorlar. Ancak çözüm sunamıyorlar. Çözüm sunan kamu kuruluşlarına da Karayolları örneğinde olduğu gibi iş yaptıramıyorlar. Halkımızın kapı kapı dolaşıp fotoğraf çektirenlere değil, iş yapabilme yeteneği olan yöneticilere ihtiyacı var. Ne yazık ki üçlü oldukta güçlü olamadık.
Seçim öncesi su makbuzu sallayıp şov yaptılar. Göreve geldiklerinde ilk icraatları ise suya zam yapmak oldu. Yapılan zam kararı anında Büyükşehir’e onaylatıldı. Ardından kendi eserleriymiş gibi indirim müjdesi verdiler. Zammı yapan kendileri, karşı koyan İşçi Partisi ile birleşen halk ama lütufkâr kendileri oldular. Sonra da bütçeden pankart parası harcayıp ‘Söz verdiğimiz gibi’ dediler.
Yaz aylarında yapılması gereken asfaltlama çalışmalarına kış girerken başladılar. Bu nedenle çalışmaları tamamlayamadılar. Gazi Mahallesi ile Yeni Mahalle köstebek yuvasına döndü.
Karayollarının Soğan Pazarı Kavşağı ile ilgili çalışmasını hiçe sayıp kulak arkası yaptılar. Sonra suçu Karayollarına attılar.
Ova köyleri yolunu, onur sorunumuz diye şova çevirdiler. Yol yarım yamalak duruyor. Sultaniye köylünün, ‘Bize oy vermediniz’ diyerek yapılmayan yollarına tepkiler artınca harekete geçtiler. Örencik’te Ekim ayında yağışlardan zarar gören su hattını, Aralık ayında ancak yapabildiler. Köylerimizin ulaşım sorunları had safhaya ulaştı. Bakımsız araçlarla ulaşım sağlamaya kalkışıp halkımızın canını hiçe saydılar. Adeta ‘Sen Karacabey’e gelme’ dercesine saatlerce duraklarda beklemelerine neden oldular.
Köy yollarına sözde el attılar. Düzleme dışında elle tutulur, gözle görülür hiç bir şey yapmadılar. Halkımızın çıkarlarını korumak amacıyla oluşturulmuş birlik, dernek ve kurumlara baskı yaparak yetersiz bireylerin görev almasını sağlamaya çalışıyorlar. Çamlıca’yı su bastı. Ne aradılar ne sordular.
Atatürk Kültür Parkı’na aylarca el sürmediler. Ne zaman İslam’ı kullanmanın zamanı Ramazan geldi, park da akıllarına ancak geldi. Yakında yeni hastane açılacak. Sağlık kurumunun yanındaki bu sağlıksız ortama parkın adını değiştirerek mi çare olacaklar belli değil.
İkizce’de tarım alanları sanayiye açılırken halkın yanında değil, hukuksuzluğun yanında yer aldılar. Tarım Bakanlığı, kamu spotlarıyla tarım arazilerinin yapılaşmaya açılmaması için binlerce lira öderken İkizce’deki talana göz yumdular. Arız merası kapalı kapılar ardında kiralanırken yine halkın yanında yer almadılar. Yenikaraağaç merası da kiralayanın vazgeçmesiyle şimdilik kurtuldu. Hürriyetlilerin tapulu arazilerini araştırmadan ısrarla kiralamaya çalışıyorlar. Gölecik’te 22 dönüm araziyi bir süt firmasına usulsüzce kiralamaya kalkıştılar ama başaramadılar. Oysa arazi ekiliydi. Ekinler çıkmaya başladığında yeniden ihaleye çıkardılar. Kim hangi kararla bu araziyi ekti, onu da açıklayamadılar. İnkaya Göleti’nde su kaçağı vardı. Köylü yardım istedi. Büyükşehir ise ‘Göleti boşaltın’ dedi. Öylece bıraktılar.
Karacabey’e hizmet için vekâlet aldılar. Ancak halkla bütünleşemediler” dedi.
İşçi Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata sözlerini şöyle tamamladı:
“Tüm sıkıntılar, milli bir meclis ve milli bir hükümetle çözülür. Yurttaşlarımızı bölücülere karşı birleşmeye çağırıyoruz. Birleşmenin adresi de, yıllardır ülkenin bölünmemesi için can veren İşçi Partisi’dir. ABD, AB ve paralel cemaatlerle yürüdükleri yolun sonu geldi. Millici, yurtsever ve Kemalist tüm güçleri İşçi Partisi’nde birleşmeye bekliyoruz”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.