Asker adaylarına önemli duyuru!

Karacabey Askerlik Şubesi Başkanlığı, Mayıs 2017 er celbinde birinci grup sınıflandırılması yapılan yükümlüler ile erken sevkini talep eden ve kabul edilen yükümlülerin 02 Mayıs – 03 Mayıs 2017 tarihleri arasında silah altına alınacağını duyurdu.
Konuyla ilgili olarak Karacabey Askerlik Şubesi Başkan Vekili Personel Astsubay Kıdemli Başçavuş Özgür Aktaş imzalı yapılan açıklamada, “Sevke tabi yükümlüler, sevk edilecekleri eğitim merkezlerini 14 Nisan 2017 tarihinden itibaren e-devlet kapısı üzerinden www.turkiye.gov.tr adresinden öğrenebilecekler. İsteyen yükümlülerden birinci grupta sevke tabi olanlar 14 Nisan – 03 Mayıs 2017, ikinci grupta sevke tabi olanlar ise 01-09 Haziran 2017 tarihleri arasında Askerlik Şubeleri’ne gitmeden e-devlet kapısından sevk işlemlerini yapabilecekler. Yükümlüler, e-devlet kapısı ve askerlik şubelerinden yaptığı sevk işlemlerinin yol ve iaşe bedelini nüfus cüzdanlarını ibraz etmek suretiyle PTT işyerlerinden veya PTT kart ile PTT matiklerden alabilecekler.
Sevk evraklarını almak üzere başvuracak yükümlülerin, nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Askere alınacakların sevk evraklarını en geç 03 Mayıs 2017 tarihine kadar almaları gerekmektedir. Sevk evraklarını almayanlar ile aldığı halde birliklerine katılmayanlar bakaya suçunu işlemiş olacaklarından mahkemeye verilerek cezalandırılabilecekler. Bu nedenle yükümlülerin sevk evraklarını zamanında almaları ve birliklerine katılmaları menfaatleri icabıdır.
1111 Sayılı Askerlik Kanunu’nun 45. maddesi gereğince yükümlülere tebligatlar TRT aracılığıyla yapıldığından, sevke tabi yükümlülere askere sevk için çağrı tebligatı gönderilmeyecektir.” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.