As Doruk Mühendislik dünya turunda!

Doğalgaz ülkelerine çıkarma yaptılar:

As Doruk’un mühendisleri dünyanın kuzeyinde yer alan Ukranya’ya, teknikerleri de dünyanın doğusunda bulunan Tayland’a çıkarma yaptı.

Doğalgaz ve mekanik tesisat işlerinde eğitimin şart, bilginin güç, dünyada ve Türkiye’de teknolojik gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini her ortamda vurgulayan Şirket Sahibi Makine Mühendisi Hüsnü Doğruoğlu, bu amaçla Ukrayna ve Tayland’a gidildiğini söyledi.

Hüsnü Doğruoğlu, teknik gezilerde kendisinin Ukrayna’da, Tekniker Serhat Akkan’ın da Taylan’da incelemelerde bulunduğunu bildirdi.

Globalleşen dünyada teknik çalışmaların standartlar ve şartnamelerle yapılmak zorunda olduğunu belirten Doğruoğlu, CE ve TSE’nin mutlaka arandığını, aksi halde bundan sonra hiçbir projenin onaylanmayacağını vurguladı.

Şirketlerin yetki belgeleri, mühendis, tekniker, teknisyen ve ustalarında meslek dallarında uzmanlık sertifikaları almaları gerektiğine dikkat çeken Doğruoğlu, yeni mali yasa uygulamalarının çok önemli olduğunu ve Türkiye’de de ekonomik sıkıntıların devam edeceğini söyledi.

Ekonomik denetimlerin artacağını kaydeden Hüsnü Doğruoğlu, her meslek kuruluşunun sistemli çalışmak ve yaptıkları işleri kayıt altına alıp takip etmeleri gerektiğinin önerildiğini ifade etti.

25 yılını uluslararası bir kuruluşta mühendis ve yönetici olarak tamamlayıp emekli olan ve 5 yıldır da Karacabey’de Doğalgaz ve Mekanik tesisat alanında Karacabey’de doğru hizmetler vermeye çalıştıklarını anlatan Doğruoğlu, “Teknik açıdan da işletmeler, dünya standartlarına uygun çalışmalar yapmalıdır. Personellerini eğitip, mutlaka sertifika sahibi olmaları sağlanmalıdır. Yapılan çalışmalarda kaliteye, ekip çalışmasına, müşteri memnuniyetine önem verilmelidir. Aksi halde maliyet ve kayıp analizi yapmayan şirket ya da şahsa ait firmaların ayakta kalmaları zordur.

Dünya’dan ülkemize baktığımızda 2012 yılının ticari ve siyasi açıdan çok iyi görünmediğini düşünüyorum. Geçtiğimiz 2 ayı (Ocak ve Şubat) herkesin çok iyi analiz etmesi gerektiğini öneririm” ifadelerine yer verdi.                                                            

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.