Arda ve Oktay ölümsüzleşti

Karacabey’in yetiştirdiği değerli isimlerden olan ve geçtiğimiz yıl Kasım ayında Bandırma’da çalıştığı fabrikada elim bir kaza sonrası yaşamını yitiren 21. dönem Belediye Meclis Üyesi Yüksel Arda (45)’nın ismi dün 117 sokağa verilerek ölümsüzleşti.

Runguçpaşa Cami karşı aralığında Cuma namazı sonrası geniş katılımlı bir tören düzenlendi. Belediye Başkanı Ergün Koç’un yanı sıra eski ve yeni tüm Belediye Meclis üyeleri, siyasi parti yöneticileri, eğitimciler ile çok sayıda vatandaşın hazır bulunduğu törende, ‘Yüksel Arda’ yazan tabela 117 Sokağa takıldı.

Belediye Başkanı Ergün Koç, Arda’nın ilçe halkı tarafından sevilen bir kişi olduğunu ve 21. dönemde kendisiyle çalışmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Törene katılan Yüksel Arda’nın eşi Selda Arda, Ağabeyi Oğuz Arda ile yakın akrabaları, konuyu gündeme getirerek böyle bir karar alınmasını sağlayan başta Belediye Başkanı Ergün Koç’a ve tüm belediye meclis üyelerine teşekkür etti.

Dr. Oktay da unutulmadı

Belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda ilçeye büyük hizmetleri geçen Dr. Nihat Oktay’ın (89) da adı Tabaklar Mahallesi 81 Sokağa verilerek onurlandırıldı.

1953 yılında Karacabey’e gelen Dr. Nihat Oktay (89) ilçede Sıtma Savaş hekimliği yaptı. Bu kurum lağvedilince, genç doktor Karacabey’den ayrılmadı ve Belediye Tabibi olarak görevini sürdürdü.

1965 yılında Karacabey Verem Savaş Dispanseri’nin kurucuları arasında yer alan Dr. Nihat Oktay, kendisine gelen talepler üzerine aynı yıl bu kurumun başhekimliğini üstlendi.

Dispanserdeki görevinden 1981 yılında emekliye ayrılan Dr. Oktay, memleketi İstanbul Kuzguncuk’a dönmeyerek Karacabey’deki dostlarının arasında yaşamaya devam etti.

Halen Bursa’da kızı Ayşen Vardarlı’nın yanında kalan Dr. Oktay, rahatsız olması nedeniyle dün adı verilen sokağın tabelasının takılma törenine katılamadı. Oktay’ın yerine oğlu Sinan Oktay törende hazır bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.