Arda ölümsüzleşti

Belediye Meclis Toplantısı’nın önceki akşamki oturumunda gündem dışı önerge veren Demokrat Partili Belediye Meclis Üyeleri Abdullah Akkoç ile Burhan Sevinç, bir önceki dönem Karacabey halkı için birçok projede imzası bulunan partili arkadaşları Yüksel Arda isminin oturduğu sokağa verilmesini istedi.

Gelen bu gündem dışı madde Başkan Koç’un da talebi doğrultusunda komisyona havale edilmeden, Runguçpaşa Mahallesi’nde 177 Nolu sokağın alınan meclis kararı sonrası ‘Yüksel Arda Sokağı’ olarak değiştirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Ergün Koç, 21. dönemde birlikte çalıştığı Yüksel Arda’nın çok saygılı ve değerli bir kişi olduğunu söyledi. Belediye olarak onun adını yaşatmak ve ölümsüzleştirmek için sokak tabelasının bir an önce hazırlanarak ilgili yere asılacağını duyurdu.

Yüksel Arda kimdir?

Karacabey’de 13 Nisan 1965 yılında doğdu. İlk, orta ve liseyi Karacabey’de, Üniversiteyi ise Erzurum Atatürk Üniversitesi Kimya Fakültesi’nde okudu.

Askerliğini İzmir Narlıdere ve Kırklareli Babaeski’de Asteğmen olarak tamamladı. 1990 yılında Hilal Ambalaj’da İşletme Laboratuvar Sorumlusu olarak çalıştı. 2000 yılının Mayıs ayında emekli olduktan sonra Bandırma Bantaş Fabrikası’na İşletme Müdürü olarak 17 Kasım 2011 Perşembe günü elim bir kazada yaşamını yitirene kadar özveri ile çalışma mücadelesine devam etti.

Yüksel Arda, 1995-1997 yılları arasında Doğru Yol Partisi’nde Gençlik Kolları Başkanlığı görevini üstlenirken, 21. dönemde de Demokrat Parti Belediye Meclis Üyesi olarak halka hizmet adına birçok karara imzasını attı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.