Aranan kan: Mümin Tozan!

     Karacabey Belediyesi'ndeki düzenin bozulmasını istemeyenlerin kovanına çomak soktuk ya, ortalık karıştı.

Bazıları, Mümin Tozan'ın, dünyadan haberi olmadığını dile getirdiler. 

Mümin Tozan ismi pırıl, pırıl. Dürüst mü? Dürüst. Çalışkan mı? Çalışkan. Üretken mi? Üretken. Uygulamacı mı? Uygulamacı. Karizmatik, sempatik, bütünleştirici, çalmaz ve çaldırmaz. Belediye başkanlığı için aranılan tüm özellikleri taşıyan Mümin Tozan'ın herkesi kucaklayabileceği ve her kesimden rahatlıkla destek bulabileceği nedense birilerini çok rahatsız etmiş gibi görünüyor.

Mümin Tozan aday oluverirse, kazanma olasılığı çok yüksek. Birde belediye başkanı olduğunu aklınıza getirin. Kişilere değil de halka hizmet yağdıran bir belediye düşünülünce ister istemez panikleme başladı.

Neden acaba?

“Belediye el değiştirebilir” kaygısı yaşanıyor olabilir mi?

Belki de korku dağları sardı.

ANAP'ı, DP'yi uçurdular, kapalı kapılar ardında MHP'yi de dizayn ettiklerini sandılar. Sıra CHP'yi güçsüzleştirmeye geldi.

Dürüstlüğü ve çalışkanlığı ile CHP'nin saygınlığını yükselterek tabanın yüzünü güldüren İlçe Başkanı Gönül Avil'e karşı son günlerde yapılan saldırılar rastlantı değildir. 

İlginçtir, parti içinde muhalefet yaptıklarını zannedenler ise tetikçilere malzeme üretirken, gece gündüz demeden özveriyle koşuşturan Gönül Avil'in CHP'nin yüz akı olduğunu ve CHP'yi yerel iktidarın eşiğine getirdiğini anlamakta zorlanıyor. Bütünlüğe en fazla ihtiyaç duyulan süreçte, bölünmeye çanak tutuluyor. Haksız eleştirilere uğrayan Gönül Avil ve ekibi yerel seçimlere odaklanırken, bazen Ergün Koç'un, bazen de Önder Matlı'nın yanında yer almaya çalışanlar iki cami arasında salyangoz satmaya başladılar.  Sanırsınız herkesten çok CHP'li oldular.

Sahi, bunların partisi hangisi? Çıksalar da, açıkça “Biz Ergün Koç'u ya da Önder Matlı'yı destekliyoruz” deseler daha dürüstçe olmaz mı? 

Kimden neden korkuluyor? 

Ergün Koç'u ya da Önder Matlı'yı desteklemek ayıp mı?

Korkulacak ne var ki?

Kapalı kapılar ardında iş tutanların boyası çabuk dökülüyor.

Kimler, kimin kahramanı oldular?

MHP'nin istifalardan sonra kendini bulduğunu ve daha da güçlendiğini unutmayalım.

Öncelikle belirtmeliyim, Mümin Tozan CHP'den belediye başkanı adayı olursa, kendisine oyumu gönül rahatlığı içinde verebilirim.

Not: Mümin Tozan’ın ismi siyasi kulislerde belediye başkanlığı için geçiyorsa bu bir haberdir. Kimseye sorulması gerekmez. Bilinmesinde yarar vardır. Kaldı ki, haberimiz yalanlanmadı.  

 

Yalan haber

Yerel bir gazetede, gerekçeli karar bile beklenmeden iftira attığımı, hakaret ettiğimi, yalan ve kasıtlı haber yaptığımı yazdılar. Bu nedenle 4 bin lira para cezası aldığımı duyurdular.

Yanıldılar ve çok komik duruma düştüler.

Ergün Koç'un da davacı olacağını söylediler.

Ergün Koç'un davacı olabileceğini sanmıyorum.

İftira hangisi? Şaban Önen, belediye meclis üyeliği sırasındaki uygulamaları nedeniyle 3 yıl, 9 ay hapis cezası almadı mı? Ergün Koç'un kankası sözü hakaret mi? Yalan ve kasıt nerede?

“Ergün Koç değişmez” başlıklı yazımda, iftira, yalan ya da kasıt bulunsun söz konusu haberi yapanlara gazeteci demezsem namert olayım.

Kanka sözü hakaretse, bunu gazetecilik görevimi yerine getirirken yaptım.

Ancak, binlerce seçmenin oyunu alarak Belediye'de üstlendiği görevi yerine getirirken, kimseye hakaret etmedim.

Not: Hakaret olduğunu düşünmediğim “Kanka davası” kararını temyiz edeceğimi ve bu konuda Yargıtay'dan gelecek sonuçtan sonra konuşacağımı duyurmak isterim.  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.