Karacabeyliler Ceylan’la ’Devam’ dedi

Bursa Karacabey, Köyleri Kültür Dayanışma ve Kalkınma Derneği’nin 1. Olağan Genel Kurulu’nda Yüksel Ceylan güven tazeledi. 689 geçerli oyun 550’sini alan Ceylan, yeniden başkanlığa seçildi.

Karacabeyliler Derneği’nin önceki gün Bursa Kültür Park içindeki Orman Çay Bahçesi'nde gerçekleştirdiği kongrede 2 liste yarıştı.

Yüksel Ceylan başkanlığındaki yeşil listede, Aydın Koca, Mehmet Levent Siber, Şaban Abi, Ali Bekir Sevinç, Erol Bezek, Vural Mutiş, Sevinç Nayman ve Ercüment Güvenç yer aldı.

Milletvekili Önder Matlı’nın desteklediği ileri sürülen Erkan Elveren’in beyaz listesini ise, Mustafa Sarıkaya, Merter Yoğurtçu, Şaban Önen, Hasan Kıv, Veli Tokuş, İlhan Benek, Murat Adlığ ve İlhan Çakır oluşturdu.

Dağ-Der Genel Başkanı Mustafa Bay’ın divan başkanlığını üstlendiği kongrede “Blok liste” ile oylama yapıldı.  689 geçerli oyun 550’sini Yüksel Ceylan, 139’unu ise Erkan Elveren aldı.

Zaman zaman tartışmalar yaşanan kongrede, rakibine açık fark atan Ceylan, 2 yıl daha başkanlığa getirildi.

Matlı Derneğe de mi el attı?

Karacabeyliler Derneği’nin kongresine, Milletvekili Önder Matlı’nın müdahale ettiği iddiaları gündeme damga vurdu.

            Matlı’nın, Erkan Elveren’in beyaz listesini desteklediği, Yüksel Ceylan’ın yanında yer alanlara ise listeden çıkmaları için telefon ederek baskı yaptığı iddia edildi.

            Ceylan’ın listesindeki bazı isimleri arayan Matlı’nın, “Yüksel Ceylan’ın aday olması doğru bulmuyorum. Senin o listede ne işin var? Ceylan’ın listesinden çık” diye konuştuğu ileri sürüldü.

            Kongrede konuşan Matlı, “Şu anki başkan siyasete bulaştı. Siyasetle ilgisi olmayan, Karacabey sevdası için çalışacak ekibe oy kullanın. Yeni yönetimin siyasetle ilgisi olmadığını biliyorum. İçlerinde değerli arkadaşlar var” diyerek Erkan Elveren’in listesini işaret etti.

            Yüksel Ceylan’a politikaya girdiği için oy verilmemesini isteyen Matlı’nın işaret ettiği diğer listede AKP’de siyaset yapan isimlerin yer alması ise dikkatlerden kaçmadı.

            Matlı’nın müdahalesi, dernek üyeleri tarafından sert bir dille eleştirilirken, seçim sonucunda “Ceylan 1, Matlı 0” değerlendirmelerine neden oldu.

            Karacabeyliler Derneği’ne Matlı’nın kendisinin siyaset sokmaya çalıştığı dile getirilirken eleştirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.