Arakan’daki zulme sessiz kalma!

Karacabey Saadet Partisi Başkanı Gürsoy Yıldız, Müslümanlara karşı Arakan’da yaşanan zulme karşı çıkmak için yarın İstanbul Kadıköy Meydanı’nda yapılacak olan dev miting ile ilgili açıklamada bulundu.

SP İlçe Başkanı Yıldız açıklamasında şunları söyledi; “Arakan! Arakanlı olmak, Filistinli, Suriyeli, Iraklı, Doğu Türkistanlı, Çeçenyalı, Keşmirli, Afganistanlı ve hatta ‘Müslüman’ olmak zulme uğramaya, hunharca katledilmeye yetiyor da artıyor bile. Nedir bu İslam coğrafyasının günahı? Neden yoksulluk, işkence, ötekileştirme ve ölümler hep buralarda yaşanıyor? Ve en vahim durum ise bizler neden insanlık dışı bir şekilde Müslümanlara saldıran bütün bu zalimlere ‘dur’ diyemiyoruz?

Müslüman olmak, bir sevdayla omuzlamaktır. Mazlumun davasını en doğusundan en batısına, en güneyinden en kuzeyine, her nerede olursa olsun sahip çıkmaktır. Ajanslar parçalanmış bebek, çocuk, kadın cesetleriyle dolu kareler geçerken, ırz namus talan edilirken, tüm mukaddes değerler çizmeler altında çiğnenirken biz hala ne diye duruyor? Neden susuyoruz?

Hıyanet, tecavüz, talan, canilik, yalancılık, koğuculuk, iftira ve daha nice şer ve şirretin kol gezdiği Araka’nda evlere, sokaklara, meclislere, çarşılara, pazarlara emniyet ve huzur bizimle iniyorsa, işte Mümin biziz.

Bizler ki, Osmanlı’nın varisleriyiz ve her defasında şanlı tarihimizle övünüyoruz (!) Pekâlâ, Osmanlı zulme karşı bu kadar sessiz miydi? Neden her defasında Birleşmiş Milletlerin müdahalesini bekliyoruz? Artık bıçak kemiğe dayanmıştır, artık susmak dilsiz şeytan olmaktan ziyade şeytanlığın ta kendisidir. Milli Görüş’çüler olarak her zaman olduğu gibi bundan sonra da susmayacağız. Hakk’ı her zaman ve her ortamda haykıracağız.”

SP İlçe Başkanı Yıldız, dünyanın değişik bölgelerindeki zulümlere karşı durmak ve uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek için Türkiye’de Saadet Partisi öncülüğünde dev mitingler yaptığını hatırlattı.

İstanbul Çağlayan Meydanı’nın Milli Görüş’ün milyonluk mitingleri ile ünlendiğini ifade eden Yıldız, “Milletimiz, zalimlere karşı hep Saadet Partisi öncülüğünde Çağlayan’da bir volkan olup taşmıştır. Mazlum kardeşlerimiz için gönüllerini ortaya koymuştur. Şimdi de 05 Ağustos Pazar günü saat 15.00’te Arakan’daki Müslüman kıyımını, zulmü tel’in ve mazlumların dayanışması için dünya başkenti İstanbul’umuzda dev bir miting düzenleyeceğiz. Ateşi söndürmek, gözyaşını dindirmek ve zulme karşı dur demek için meydanlarda olacağız. Arakan’lı Müslümanların yanında, zalimin karşısında olduğumuzu haykıracağız. Sıcağın altında oruçlu bir halde buluşuyoruz. Mitingimiz, milletimizin yoğun katılımı ile yapılan zulümlerin zalimin yanına kar kalmayacağının bir göstergesi olacaktır.

Müslümanların uyanma, ayağa kalkma vakti gelmiştir. Oyunu bozma vakti gelmiştir. Bu dev miting için ben insanım, vicdan taşıyorum, ruh taşıyorum, mazlumun yanında yer almak, adaleti gerçekleştirmek ve hepsinden önemlisi yüreğinde insanlık adına bir katre duygu kalmış olan tüm Karacabeyli hemşerilerimizi Kadıköy Meydanı’na bizimle beraber sesimize ortak olmaya davet ediyoruz. Pazar günü İlçe binamızın önünden otobüs kaldırılacaktır. Bizimle birlikte bu anlamlı mitingde olmak isteyen vatandaşlarımız 0 532 703 99 31 – 0 539 651 05 07 numaralı telefonlardan irtibat kurabilirler. Tüm Karacabeyli hemşerilerimizi yapılan bu alçakça zulümlere karşı sessiz kalmamaya ve hep birlikte Hakk’ı haykırmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.