Antiemperyalist direnişin öyküsüdür 19 Mayıs

Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi Başkanı Gönül Avil, “19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” nedeniyle yaptığı açıklamada, “Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ulusal bayramları unutturma niyetine feda edilmemeliydi” dedi.
    Ortaokul ve lise yıllarında görev aldıkları 19 Mayıs’ları büyük bir coşkuyla karşıladıklarına dikkat çeken Avil, “Heyecandan uyuyamadığımız o 19 Mayıs’ları unutabilir miyiz? Keşke, Ulusal bayramların heyecanını söndüren müdahaleler, bir yanlıştan dönmenin fazileti ile son bulsa… Gençler bu bayramları coşkuyla yaşasa. Bayramın anlamı, onu yaratan mucize de saklıdır. Mucize gerçekleştiği için bayram olmuştur. Kurtuluş Savaşı, baştan sona mucizedir. Bizim mucizemizin ruhunda ve bedeninde bu ülkenin gençliği vardır” diye konuştu.
    Atatürk ile silah arkadaşlarının kurtuluş mucizesini gerçekleştirirken 38 yaşlarında olduğunu vurgulayan Avil, şunları dile getirdi; “Kurtuluşu izleyen devrimler, gençlik ruhunun sönmeyen ateşi olarak devam etti. 19 Mayıs, bir kişisel destanın değil toplumsal antiemperyalist direnişin öyküsüdür. 19 Mayıs, bir ırkın, bir mezhebin, bir kabilenin diğerlerine egemenliğinin değil, toplumsal dayanışmanın Cumhuriyetle taçlandığı sürecin başlangıç noktasıdır.
    Atatürk ulusalcıları (Milliyetçileri) bilir ki hakların, yurttaş temelinde değil, etnik bazda dağıtıldığı toplumlar çağdaş bir devlet olamaz, olamamış, oluşturmak istendiyse de yaşatılamamıştır.
    19 Mayıs, Mustafa Kemal 'in Samsun'a ayak bastığı gündür. Bu Cumhuriyet hepimizin, demokrasi ve özgürlükler bizimdir. Yılmayalım, korkmayalım. Emparyalizmin ağababalarıyla sarmaş dolaş olanlara inanmayalım. Savaş değil, barış isteyelim. Atatürk'ün "Yurtta barış, dünyada barış" ilkesine dört elle sarılalım.
    Ülkemizde acıların, sevinçlere dönüşeceği günler çok yakındır. Demokrasiye inancımızı yitirmeyelim. Unutturmak isteyenlere rağmen, 19 Mayıs'ları büyük bir coşkuyla kutlayalım. Yaşasın 19 Mayıs, yaşasın Atatürk devrimleri. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti.
    Cumhuriyet Halk Partisi ilçe örgütü olarak çok sayıda gencin ve partililerimizin katıldığı kalabalık bir grupla Atatürk anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulunmanın huzuru içindeyiz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.