Anne sütü en büyük mirastır!

Hastane’den “Emzirme Haftası” etkinliği:

Konuyla ilgili anne adaylarını, yeni anne olanları, babaları ve vatandaşları “Başarılı Emzirme” ile ilgili broşür ve kitapçıklar dağıtarak bilgilendiren Karacabey Devlet Hastanesi, anne sütünün bir çocuğa bırakılacak en büyük miras olduğuna vurgu yaptı.

Başhekim Yavuz Kaan Bütün, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Oktay Altun, Başhemşire Ayşe Başar ile hemşireler öncülüğünde gerçekleşen etkinlikte, anne sütü ile beslenmenin her bebeğin hakkı olduğu belirtildi.

            Karacabey Devlet Hastanesi’nin ayrıca “Bebek Dostu Hastane” unvanına da sahip olduğunu dile getiren Başhekim Yavuz Kaan Bütün, “Bebeğin vücut ve ruh sağlığı için en uygun besin, annenin kendi sütüdür. Emzirmenin doğumdan hemen sonra başlatılması ve sık emzirme ile süt yapımı kolaylaşır. Erken emzirme ile annede doğum sonu kanamalar çabuk kesilir memelerde şişme ve iltihaplanma olmaz loğusalık kolaylaşır. Anne sütü ile beslenen bebek D vitamini dışında su dahil hiç bir ek sıvıya, ek besine, vitamine gereksinimi yoktur. Bebeğe ek sıvı ya da besinlerin verilmesi, annenin süt yapımını azaltır.

İlk 6 ay yalnız anne sütü ile beslenen bebekler sağlıklı büyür ve gelişirler. Başta ishal olmak üzere mikroplu hastalıklara yakalanmazlar, bebeklik döneminden sonra da daha az hastalanırlar. Annenin bebeğini emzirmesi ile anne bebek ilişkisi güçlenir, annenin bebeğini benimsemesi bebeğin sağlıklı bir kişilik kazanması kolaylaşır. Sağlıklı her anne bebeği için yeterli süt üretebilir” diyerek bu konuya tüm annelerin ve anne adaylarının duyarlı olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.