Anne, sığındığımız limandır!

“Anneler Günü” nedeniyle bir açıklama yapan Özenli, Mayıs ayının ikinci Pazar gününe işaret ederek, “Yılın her günü hatta yaşamın her günü izlerini yüreğimizde taşıdığımız en kıymetli varlıklarımızın müstesna günüdür. Çünkü, insan için hayat, anne ile başlar. Onlar, bir ömür boyu edindikleri deneyimleriyle yolumuzu aydınlatan, hayatı, insanları ve dünyayı sevmeyi öğreten, geleceğe umutla ve güvenle bakmamızı sağlayan, bizleri güçlü kılan yüce varlıklarımızdır. Bir bakıma annelerimiz, bizler için, küçük yaşlardan başlayarak hayat ve insan modeli olan toplumun en önemli aktörleridirler. Yine, aileyi bir arada tutan en önemli unsur da annedir. Birey olarak bizler için anne, şefkat olduğu kadar sevgi ve huzurdur. En mutlu anlarımızda sıcacık yuvamız ve en darda kaldığımız anlarda tek teselli kaynağımız ve sığındığımız limanlardır” dedi.

Annelerin evlatlarına aşıladığı insani değerlerin, herkes için bir ömür boyu yol gösterici olduğunu kaydeden Öztürk, “Bu bakımdan, kişilerin birey olarak toplumun içindeki yerini belirleyen en önemli faktör, aile içerisinde aldığı eğitimdir. Barış ve huzur dolu bir toplumu ancak, annelerin yetiştireceği dürüst, sağlıklı ve özgüvenli bireylerle kurabilmek mümkündür. Onlar, yetiştirdikleri sağduyulu, ilkeli ve özgüvenli bireylerle sağlıklı ve gelişmiş toplumların temelini oluştururlar” diye konuştu.

Anneliğin kutsal ve önemli bir değer olduğunu da vurgulayan Öztürk, “Anne olmak, dünyada en kutsal görev ve en yüce bir duygudur. Çocuklarını hiç bir şeyle ölçülemeyecek bir fedakarlıkla büyüten, koruyan, hoşgörü, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağı olan annelerimizin 'Anneler Günü'nü AK Parti Kadın Kolları olarak en içten duygu ve düşüncelerle kutluyor, hayatta olmayanlara Allah'tan rahmet, yaşayan annelerimize ise sağlıklı uzun ömürler diliyor ve en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum” şeklinde sözlerini bitirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.