Anlamlı yarışma

“Kur'an-ı Kerim Yarışması”na, Hasan Çelebi (And.-9/A), Recep Altın (And.-9/A), Ramazan Usta (9/C), Orhan Özen  (11/A), Adnan Yılmaz (11/A), Ümit Gölbaş (12/A), Osman Fatih Bayın (12/A) aday olurken, “Ezanı Güzel Okuma Yarışması”na ise İsmail Uyanık (And.-9/A), Aytaç Aykanat (And.-9/A), Yasir Çatal (And.-9/A), Abdullah Beyri (9/A), Muhammed Ali Albay (9/A), Tuncay Korkmaz (9/C), Ahmet Yavuz (11/A) katıldı.
Yarışma, Karacabey Müftüsü Hikmet Yazıcı’nın katılımıyla İmaret Camii’nde gerçekleşti. Sunuculuğunu Müdür Yardımcısı Yüksel Çatal'ın üstlendiği programda, yarışmacıların okuduğu ayetlerin Arapça metin ve Türkçe mealleri projeksiyondan verilerek dinleyicilerin tüm dikkatleri yarışmaya çekildi. Önceki yıllarda yapılan yarışmalarla ilgili resim karelerinden oluşan slâyt gösterimi yapılması ise programa renk katarken dinleyicilerin duygu yüklü dakikalar geçirmelerine neden oldu.
Kur' an-ı Kerim Yarışması'nda ilk üçe Osman Fatih Bayın (12/A),    Orhan Özen  (11/A) ve Ramazan Usta girdi. Ezan Yarışması'nda ise İsmail Uyanık (And.-9/A) birinci, Yasir Çatal (And.-9/A) ikinci olurken üçüncülüğü Abdullah Beyri (9/A) ile Ahmet Yavuz (11/A) paylaştı. “Hafızlık Yarışması”na İlyas Aktuğ (10/B) tek aday olarak katıldığı için yarışma yapılmadı.
Yarışmalarda derece yapan Osman Fatih Bayın (12/A), İsmail Uyanık (And.-9/A) ve İlyas Aktuğ (10/B) “Bursa İli İmam Hatip Liseleri” arasında yapılacak olan “Hafızlık, Kur'an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması”na katılarak Karacabey'i temsil edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.