Amatörler arasında ayrım istenmiyor

*Belediye Meclisi’nde Karacabeyspor’a kıyak yapılmak istenmesine bazı AKP’li üyeler de karşı çıktı.
Karacabey Belediyesi’nin “Kasım Ayı Meclis Toplantısı” genellikle sakin geçerken, geliri Karacabeyspor için düşünülen Minibüs Hattı konusu oy çokluğu ile reddedildi.
Belediye Başkanı Ergün Koç önderliğinde tam kadro toplanan iktidar ve muhalefet meclis üyeleri önceki akşam uyumlu bir görüntü çizdi.
            19 maddenin görüşüldüğü oturumda gündem dışı gelen 8 konu da karara bağlandı.      
            Gündemin birinci maddesi Trafik Komisyonu’ndan gelen Minibüs Hattı’na 3 adet minibüs ilavesi ve gelirinin Karacabeyspor’a verilmesi oy çokluğu ile reddedildi. Söz alan MHP Meclis Üyesi Fahri Köfteci, minibüs hattının ilave ihtiyacının olup olmadığını araştırdığını dile getirdi. Yaptığı incelemeler sonucu ilavenin gereksiz olduğunu dile getiren Köfteci, Karacabeyspor’un son birkaç yıldır önemli başarı yakalayamadığına dikkat çekerek yardım için başka kaynak bulunmasını istedi.
            İlave edilecek minibüs sayısının 1’e düşürülmesi ile gelirin yalnızca Karacabeyspor’a değil de tüm amatör spor kulüplere eşit dağıtılması önerisine karşın söz konusu madde 10 evet, 15 red ve 1 çekimser oy ile reddedildi.
            2. maddede yer alan “Yer altı suları yönetmeliği” ise “Aralık Ayı Meclis Toplantısı”na oy birliği ile bırakıldı.
            Gündemde yer alan diğer maddelerden; Belediye’nin Strajik Plan ve Performans Programı, 2010 Mali Yılı Analitik Bütçesi, 2010 Yılı Ücretler ve Harçlar Tarifesi, Trafik Şefliği Ücret Tarifesi Bütçe Plan Komisyonu’na havale edilmesine oy birliği ile karar verildi.
            Zabıta Müdürlüğü’nün “Taksi Durakları”, “Minibüs Hattı İlavesi” Trafik Komisyonu’na oy birliği havale edildi.
            Trafik Şefliği’ne ihtiyaç duyulan 1 adet çift kabinli araç ile Yeniköy Kamp Amirliği’ne 1 adet Zodyak Bot’un ödeneğe konulmasını içeren madde, Bütçe Plan Komisyonu’na oy birliği ile bırakıldı.
            Zabıta Müdürlüğü’ne 1 adet motosiklet, Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne 2 adet çöp toplama ile 1 adet konteynır yıkama aracı, Otobüs Hizmetleri’ne 2 adet 29 kişilik otobüs, Fen İşleri Müdürlüğü’ne 2 adet damperli kamyon, 1 adet kazıyıcı-yükleyici, 1 adet traktör ile damperli römork ihtiyacının giderilmesi için ödeneğe konulması oy birliği ile Bütçe Plan Komisyonu’na havale edildi.
            Gündem dışı gelen, Fiziksel Engelliler Derneği’nin lokal kirası sorununa çözüm olarak Belediye’ye ait yer tahsisi İç İşleri ve Engelliler Komisyonu’na bırakılması oy birliği ile karara bağlandı. Diğer gündem dışı gelen maddede ise 1995 yılında Belediye’de kadrolu çalışan Hayri ATLI’nın icralık 43 bin TL. borcu yer aldı. Hayri Atlı’nın vefatı üzerine eşinin maddi imkânının yeterli olmadığından 25 bin TL. anapara ile 4 bin 355 TL. avukat ve mahkeme masraflarını 31 Aralık 2009 tarihine kadar ödeme şartıyla faiz affına oy birliği ile karar verildi.
            Gündem dışı gelen son maddede Gazi ve Yeni Mahalle’nin alt yapı yetersizliği tartışıldı. Başkan Ergün Koç, 1983-1984 yılında yapılan alt yapı şebekesinin yetersiz olduğunu vurgulayarak, ıslah etme çalışmalarının yetersiz kaldığının altını çizdi. Alt yapı şebekesinin bir bütün olarak ele alınmasının gerektiğini belirten Koç, 2010 yılı sonlarına doğru şebekelerin değiştirileceğini duyurdu.
            Ayrıca Tahıl Dükkanları’na değinen Başkan Koç, 8 esnafın anahtar teslim ettiğini belirtti. 2007 yılında Tahıl Dükkanları’ndaki 42 esnafın mağdur edilmeden kendilerine yer tahsis edileceğini Meclis Kararı’ndan geçmesine karşın kabul etmediklerini yineledi. Son olarak 2007 yılından bu yana ödenen kiraların iade edilmesi teklifinde bulunduklarını belirten Koç, “Anlayış bekliyoruz. Otopark projesini bir an önce gerçekleştirmek istiyoruz. Davalar sonrasında davul zurna ile gece gündüz eğlenerek yıkacağız” şeklinde konuştu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.