Altıntaş: Ücretsiz sağlık taramaları, can yakmasın

Karacabey Sağlık Grup Başkanı Kutsal Altıntaş ile Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Göz Hastalıkları Uzmanı Oprt. Dr. Erhan Peşken, ücretsiz sağlık taramalarında ticari kaygı güdüldüğü şeklinde artan şikayetler üzerine basın toplantısı düzenledi.
Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Erhan Pekşen, ücretsiz sağlık taramalarında konulan tanıların kesin bir teşhis olmadığını belirtti. Pekşen, “Bedava sağlık taramasından geçen vatandaşlar mutlaka ameliyat olmak zoruna değil. Bu tür sağlık hizmetlerinin araç ve salonlarda yapılarak tanı konulması sadece yol gösterici olabilir. Ancak, aldığımız bazı duyumlar katarakt taraması gibi ücretsiz hizmet alan vatandaşların ticari kaygılarla ameliyata yönlendirildiği şeklinde. Vatandaşlarımız her hangi bir sıkıntı yaşamaması için mutlaka Devlet Hastanesi’ne gelerek konulan tanıyı doğrulatsınlar. Eğer ameliyat olacaklarsa bunu kesin tanıdan sonra yaptırsınlar” diye konuştu.
Sağlık Grup Başkanı Kutsal Altıntaş’ta, hastanelerde verilen hizmetin araç ve salonlarda ayak üstü verilemeyeceğine dikkat çekti. Altıntaş, “Ücretsiz sağlık taramaları ancak ön fikir olabilir. Kesin tanı ve teşhisler ise hastanelerde belli test ve muayenelerden sonra konur. İl Sağlık Müdürlüğü Özel Tanı Şubesi’ne geçtiğimiz haftalarda Mustafakemalpaşa’dan şikayetler geldiğini öğrendik. Aynı şikayetlerin benzerleri ilçemizde de yaşanmakta.
Halkımızın iyi hizmet almasını istiyoruz. Sağlık alanında gelen her türlü hizmete açığız. Ancak, bu alandaki en ufak hata güvenirliliği sarsar. Yapılan yanlışları da görmezden gelemeyiz. Sağlık hizmeti çok ciddi bir hizmettir. Karacabeylilerin bu tür ücretsiz sağlık hizmetlerinden faydalanmak isterken, canları yansın istemiyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.