“Yaprak Dökümü”nde 19 tutuklama

Karacabey’de 4 ay önce başlatılan ‘Yaprak Dökümü’ isimli rüşvet operasyonunda göz altına alınan 52 kişiden 15’i polis, 2’si astsubay ve 2’si uzman çavuş olmak üzere 19’u tutuklandı.
Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Karacabey Bölge Trafik Müdürlüğü’nde görev yapan polis memurları ile Nilüfer ve Mustafakemalpaşa İlçe Jandarma Komutan-lıkları’nda görev yapan astsubay ve uzman çavuşların, rüşvet karşılığı kum, çakıl ve nakliyat işi yapan şirketlerin yüksek tonajlı kam-yonlarına karayolunda geçiş izni verdiği şeklinde gelen ihbarları değerlendirerek 4 ay süren bir takip başlattı.
Bursa-Balıkesir ve Bandırma Karayolu üzerinde çeşitli yerlerde tonaj uygulaması yapan Bölge Trafik ekipleri gizli kamera ile izlemeye alındı. Bazı yüksek tonajlı kamyonlara gizli kamera yerleştirilerek, polislerle sürücüler arasında geçen rüşvet alış-verişi görüntülendi. Polis, aynı aracın bir başka istasyonda durdurulup, ağır tonajı nedeniyle ceza yazılmasını da görüntüledi. Para alan polislerin, yüksek tonajlı araçların geçişine rüşvet karşılığında izin verdiğini kanıtlamış oldu.
Bol bol belge ve bilgiye ulaşan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, “Yaprak Dökümü 16” adını verdiği operasyon için düğmeye bastı. Operasyon kapsamında Bursa, Karacabey, Mustafakemalpaşa, Bandırma ve İzmir Emniyet Müdürlükleri’ne bağlı Bölge Trafik Şubelerinde çalışan 20 polis göz altına alındı. Aralarında Karacabey Bölge Trafik İstasyon Amiri olarak görev yapan Başkomiser Dursun A., Polis Memuru Murat O.’nun da bulunduğu 20 memur ile polislere rüşvet verdikleri öne sürülen yük, kum ve çakıl taşımacılığı yapan nakliyatçı firmaların sahipleri, aracılar ve sürücüler, Hamdi P., Oğuzhan P., İhsan Y., Enver D., Vedat B., Nail A., Hüseyin A., Abuzer D., Zeki V., Mustafa Ö., Aydın A., Recep Ç., Süleyman E., Bülent D., Erol K., Cuma B., Bülent K., Mehmet K., Bülent E., Melikşah K., Nihat K., Nevzat G., Kıvanç T., Talat E., Nedim D., Gökhan K. gözaltına alındı.
Operasyon kapsamında Bursa Jandarma Alay Komutanlığı, rüşvet olayına adı karıştığı iddia edilen Mustafakemalpaşa Jandarma Trafik ekiplerinde görevli Astsubay Halil K., Uzman Çavuş Seçkin A., Dinçer O. U. ile Nilüfer İlçe Görükle Jandarma Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Hasan A. Ş.’yi gözaltına aldı.
Haklarında 40 klasörden oluşan 400 sayfalık fezleke hazırlanan, başkomiser, polis memurları, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan 24 kişi dün, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt üyesi olmak, rüşvet almak, rüşvet vermek, aracılık etmek, sahte evrak tanzim etmek” nedeniyle Karacabey Adliyesi’nde mahkemeye çıkartıldı. İlk sorgulaması yapılan 24 sanıktan ikisi serbest bırakıldı. Mahkemeye gönderilen 22 kişiden 3 dışarıdan yargılanmak üzere serbest bırakılırken, 19’u tutuklanarak Bursa E Tipi Cezaevine götürüldü.
Rüşvet verdikleri iddia edilen 28 kişi ise bu gün ilk sorgulamanın ardından mahkemeye çıkarılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.