Alkışlar “23 Nisan” çocuklarına!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. yılı tüm yurtta olduğu gibi geçtiğimiz Salı günü Karacabey’de de çeşitli törenlerle coşkuyla kutlandı. Türkiye’nin geleceğinin emin ellerde olduğuna dikkat çeken öğrenciler, “Bizlere güvenin. Atatürk’ün çizdiği muasır medeniyet yolunda hiç durmadan ilerleyeceğiz.” mesajı verdi.
İlk olarak Pazartesi günü öğrenciler makam ziyaretleriyle Karacabey’i 1 günlüğüne yönetti. Bu kapsamda; Cumhuriyet İlkokulu Kaymakamlığı, 14 Eylül Ortaokulu Belediye Başkanlığı’nı, Hacı Ahmediye Onur İlkokulu Cumhuriyet Başsavcılığı’nı ve Adnan Menderes Ortaokulu da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
Ardından 23 Nisan kutlamaları Salı günü devam etti. Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk bırakıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrası Cumhuriyet İlkokulu’nca resmi kutlama programı gerçekleşti.
23 Nisan kutlama programına Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, daire amirleri, siyasiler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Cumhuriyet İlkokulu bahçesindeki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Tüm dünya çocuklarının bayramını kutlayan Dingin, şu ifadelere yer verdi:
“Bugün, İstiklal Savaşı’mızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere aziz milletimizin, Hürriyet ve İstiklalimizin ancak ve ancak milletimizin iradesiyle kazanılabileceğini tüm dünyaya ilan ettikleri bir gündür!..
Bugün, bu milletin ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesini tarihe yazdırdıkları onurlu ve anlamlı bir gündür! Bugün ayrıca, millet egemenliğinin resmi olarak hayata geçtiği ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı bir gündür!
Ve bugün, bu egemenliği ilelebet koruyacak çocuklarımıza olan güven ve sevgimizi göstermek adına bir bayram olarak hediye edildiği tarihi bir gündür! Çünkü çocuklarımız geleceğimizdir, gelecek çocuklarımızla gelecektir.
Çocuklarımızı milli ve manevi değerlerine bağlı, yaşadığı çağa yön verecek bilgi ve beceriye sahip, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifadesiyle “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür” nesiller yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyor ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.
Daha sonra Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinin hazırladığı birbirinden renkli bayram programı büyük beğeni topladı. Programda gösteri ve şiirleriyle bayramı coşkuyla kutlayan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine sonsuza kadar bağlı kalacaklarının da sözünü verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.