Alkışlar “23 Nisan” çocuklarına

Karacabey’de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nın 95. yılı törenlerle kutlandı.
Kutlamalar, dün saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından öğrenciler protokol koltuklarına geçti.
Kaymakamlık koltuğuna Atatürk İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Zehra Betül Güven oturdu. Kaymakam Ahmet Yurtseven’i ziyaret eden Atatürk İlkokulu öğrencileri, Karacabey’le ilgili merak ettikleri konularda bazı sorular iletti. Ziyarette Okul Müdürü Şaban Vural ve Öğretmenler Hasan Sargın ile Ayhan Artuç’un yanı sıra öğrenciler Mert Oruç ve Selinay Kaya yer aldı.
Kaymakam Ahmet Yurtseven’den Kapalı Spor Salonları’nın çoğalması, okul önlerindeki trafik ve güvenliğin etkin hale getirilmesi ve bisiklet park yerlerinin oluşması yönünde isteklerde bulunan minik Kaymakam Zehra Betül Güven, ilçenin en önemli sorunlarının başında trafik ve dikkatsiz sürücüler geldiğini söyledi. Eğitimde sevgi ve saygının yerini rekabetin aldığına dikkat çeken Zehra Betül Güven, hoşgörünün gerekliliğine vurgu yaptı.
Kapalı Spor Salonları’nın çoğalması konusunda yer sorunu olduğunu belirten Kaymakam Ahmet Yurtseven, “Okulların fiziki durumları buna müsaade etmiyor. Yeni yapılacak okullara kapalı spor salonları yapılabilir. Diğer yandan birbirlerine yakın okullar, spor salonlarını birlikte kullanabilir. Boğaz yoluna Okul Kampüs Alanı kuracağız. Bu hizmet spor salonu eksikliğimizi önemli ölçüde giderebilir” dedi.
Okul önlerindeki trafik ve güvenliğin sağlanmasına önem verdiklerini dile getiren Kaymakam Yurtseven, bu konularda öğrencilerin de dikkatli olmasını istedi.
Bisiklet kullanımının ülke genelinde pek yaygın olmadığını bu yüzden bisiklet park yerlerinin çok fazla olmadığını belirten Kaymakam Yurtseven, “Bu çok zor ve maliyetli bir şey değil. Ancak bisiklet kullanımı ülkemizde yaygın değil. Karacabey’deki trafik sıkıntısı nedeniyle bisiklet kullanımı biraz tehlikeli” diye konuştu.
Son olarak öğretmen yetersizliğine de dikkat çeken Kaymakam Ahmet Yurtseven, “Bu eğitimdeki kaliteyi de etkiliyor. Önceden öğretmenler daha özveriliydi. Şimdi ise işi bitti mi hemen okuldan ayrılıyor. Velilerde de ilgisizlik söz konusu. Tüm bunlar eğitim açısından önemli sorunlar” şeklinde konuştu.
Daha sonra bisiklet park yerleri ile ilgili Belediye’yi, okul önlerindeki trafik ve güvenlik konusunda da İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne telefon açan minik Kaymakam Zehra Betül Güven, taleplerinin yerine getirmesini rica etti.
Şehit Serkan Şahin Ortaokulu Garnizon Komutanlığı’nı, Murat Hüdavendigar İlkokulu Belediye Başkanlığı’nı, Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu Cumhuriyet Başsavcılığı’nı, Uluabatlı Hasan İlkokulu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü, Şehit Yüzbaşı Atilla Savaş Acarca Ortaokulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ve Muhsin Özdamar Ortaokulu da İlçe Müftülüğü’nü ziyaret ederek 1 günlüğüne Karacabey’i yönetti.
Daha sonra Atatürk İlkokulu’nda gerçekleştirilmesi planlanan kutlamalar, hava muhalefeti nedeniyle Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda devam etti.Törene, Kaymakam Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutan Vekili Hayati Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Türe, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, daire amirleri, siyasiler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Günün önemini belirten konuşmayı yapan Okul Müdürü Şaban Vural, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmanın ancak eğitimle gerçekleşeceğine vurgu yaptı.
Her kuşağın sonraki kuşaklara daha iyi bir Türkiye bırakmak zorunda olduğunun altını çizen Vural, “Atatürk’ün izinde her alanda, çağdaş ve evrensel ilkeleri benimsemiş Türk toplumunun gelişmiş ileri ülkeler arasında yer almasının temel koşulu eğitim kalitesinin yükseltilmesi ve yaygınlaştırılmasıdır. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve Anayasa’mızın değiştirilemez ilkeleri çerçevesinde bağımsız bir ülke olarak tek amacımız akıl ve bilimin önderliğinde çağdaş uygarlık düzeyine ulaşmak ve onu aşmaktır. Binlerce yıllık ortak bir tarih ve kültürel karaktere sahip bir milletiz. Milli varlığımız yönünden önemi çok büyük olan bayramları kutlarken, bu günleri bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk’ü ve bu uğurda can veren atalarımızı unutmuyoruz. Onların manevi huzurunda saygıyla eğiliyor, rahmet ve minnetle anıyoruz” diye konuştu.
Daha sonra Atatürk’lü öğrencilerin hazırladığı bayram programı büyük beğeni topladı. Programda gösteri ve şiirleriyle bayramı coşkuyla kutlayan öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti’nin değerlerine sonsuza kadar bağlı kalacaklarının da mesajını verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.