Ali Koyuncu istifa etti!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakanlık Müşaviri ve Bakan Faruk Çelik’in Baş Danışmanı Ali Koyuncu istifa etti. Ali Koyuncu’nun istifası kulislere bomba gibi düştü. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığında istifa şoku yaşandı.
İstifanın Tarım Bakanlığı’nda revizyon beklentilerinin olduğu bir dönemde yaşanması dikkat çekti.
Ali Koyuncu’nun ismi Bakanlıkta bir süredir tartışmalı hale gelmişti. CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın bir süre önce Meclis gündemine taşıdığı besilik ithalatındaki iddialarla ilgili olarak Ali Koyuncu’nun ismi ön plana çıkmıştı.
“Kardeşlik hukukumuz devam edecek”
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bakanlık Müşaviri ve Bakan Faruk Çelik’in Baş Danışmanı Ali Koyuncu, istifası ile ilgili olarak değerlendirmede bulundu.
Bakanlık Müşavirliğinden tamamen kendi isteği ile ayrıldığını bildiren Ali Koyuncu, “Tarımın içinden gelen birisi olarak, hem bir iş adamı hem de bir çiftçi olarak bir yıldan buyana Bakanın yanında olduk. Elimizden geldiği kadar bilgimizi, tecrübemizi aktarmaya çalıştık” dedi.
Kendisinin özel durumundan dolayı görevinden ayrılma ihtiyacı doğduğunu bildiren Koyuncu, “Bulunduğum görevden tamamen kendi isteğimle ayrıldım. Ayrılma talebimi Bakan beye ilettim, isteğimizi de kabul etti. Bunun önünde, arkasında bir şey arayanlar iyi niyetli değil, art niyetli insanlardır.” diye konuştu.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile 30 yıllık dostluğunun bulunduğunu hatırlatan Koyuncu, “Bakanımızla aramızda en ufak bir kırgınlık, dargınlık kesinlikle yok. Bizim kardeşlik hukukumuz 30 yıldan buyana devam ediyor. Bundan böyle de devam edecek” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.