Ali Esen, yardımseverlerin desteğini bekliyor

Günde 3 kez diyalize giren 20 yaşındaki talihsiz genç yaşam mücadelesi veriyor!
Ali Esen, yardımseverlerin desteğini bekliyor
Karacabey Saadet Mahallesi’nde yaşayan böbrek hastası genç kendisine uzanacak yardım elini bekliyor.
Ekonomik yetersizlik nedeniyle tedavide zorluk yaşayan Ali Esen (20), devletin verdiği yeşil kartla yaşam mücadelesini güçlükle sürdürüyor. Yaklaşık 8 ay önce böbrekleri işlemez duruma gelen şeker hastası talihsiz genç, ekonomik sıkıntı yüzünden tedavinin tam yapılamadığını belirtti.
Evinin bir köşesi ilaç deposu haline gelen ve diyaliz ilaçlarını kendi imkanlarıyla hazırlamaya çalışan Ali Esen, maddi güçü elvermediği için doktorun istediği tarihlerde kontrole dahi gidemediğini vurguladı.
Diyalize bağımlı yaşam mücadelesi veren oğlunun yanından hiç ayrılmayan Gülizar Esen, eşinin 7 yıl önce vefat etmesinden sonra evin geçimini sağlayan Ali’nin de böbrek yetmezliğine yakalanmasıyla perişan olduklarını belirtti. Gözü yaşlı anne, “Oğlum yemeden içmeden kesildi. Doktorlar özel bir beslenme programı uyguluyor. Oğlum günde 3 kez diyalize giriyor. Diyaliz hastalığının yanında şeker hastalığı da var. Doktorlar tedavisinin yapılabilmesi için kendisine cerrahi operasyon yaptı. Tedavisinin geri kalanı ise şu anda evde devam ediyor. Doktorlar tedavinin özel bir odada, hijyenik şartların sağlanarak yapılması gerektiğini söyledi. Ama bizim bu imkanları sağlayacak ne yerimiz, ne de imkanımız var. Çocuğumun mutluluğunu görmek benimde hakkım. Fakat maddi imkansızlıklar nedeniyle elimizden bir şey gelmiyor. Oğlumu genç yaşta böyle görmek beni çok üzüyor. Tedavisinin yapılabilmesi için yardım eli uzanmasını bekliyorum” diye konuşan gözü yaşlı anne, oğlunun yüzünün güldüğünü görmek istediğini ve bunun içinde yardımseverlerin desteğinin gerektiğini ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.