ALGI YÖNETİMİ VE BASIN

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Günümüzde emperyalist ve kapitalist ülkeler borusunu öttüremediği ya da borusuna tıkanan ot nedeniyle algı yönetimi adlı olguyu kullanmaya başladı. Yanı sıra sosyal medyada düzenlenmiş fotoğraflar, piyon birinin yalan söylemleri de bu algı yönetiminin birer parçası. Ancak en etkili yol yazılı ve görsel basındır. Örneğin; Türkçesi Tilki olan bir televizyon kanalı (Fox Tv) muhteşem bir gaz alma kanalı, Türkiye Cumhuriyetinin çıkarlarına karşı tüm haberlerin baş kanalı. Yanı sıra yandaş basında Erdoğan’dan “kahraman yaratma” adlı bir algı yönetimi uyguluyor. Bir başka kolda muhalefetin sesini duyurduğunu iddia ederek “adalet-hukuk” adına yayın yaptığını söyleyen görsel ve yazılı basın. Akp iktidarının en büyük yalancısı TRT ve TGRT adlı kanallar! (Pazartesi günü) İdlib’ten “rejimin saldırısından kaçan insanlar” diye iğrenç bir yaptılar. Kendi ülkesinde işgal edilmiş bir kenti kurtarmaya çalışan bir devlete nasıl bu damga nasıl yapıştırılabilir? Güneydoğu’da kazılan hendeklere karşı Türkiye Cumhuriyeti bir mücadele yürütmedi mi? Yürüttü. Peki amacı ne bu iki kanalın? Erdoğan Kahraman algısı yaratmak! Sonuca ulaşabilirler mi? Bir süre için belki. Ya sonra? Trt’de Halep’in yakınındaki bir kasaba ile ilgili haber yapıldı. Deniliyor ki; “kasaba bomboş”. Peki röportaj yaptığın insanları nereden buldun? Halep’te ve çevresindeki gerçekler ne? Aşağıdaki gibi… Suriye, Soçi mutabakatı kapsamında toprak bütünlüğünü sağlamak için ilerliyor. Suriye’nin can damarı Halep-Şam karayolunda kontrol sağlayan Suriye Ordusu, Halep’de de tam kontrolü sağladı. Kentin önemli noktalarına Suriye bayrağı çekildi.

Türkiye ve Rusya arasındaki uzlaşı ile kent merkezi yaklaşık 5 yıl önce terörden temizlenmişti. Kentte yuvalanan ve kırsalda faaliyetlerini sürdüren terör örgütleri etkisiz hale getirildi. Halep’te tam kontrol sağlandı. Kırsaldan kent merkezine uzanan yollar arındırıldı. Anadan, Haraytan, Hayyan ve Raşidin bölgelerindeki yoğun çatışmalardan Suriye ordusu zaferle çıktı.

Halep’in içinden geçen iki uluslararası yola Rusya ve Suriye birlikleri konuşlandırıldı. Kurulan asayiş noktalarında sıkı denetimler yapılacak. Zirbe ve Halep–Şam uluslararası yollarından kente giriş çıkışlar kontrollü yapılacak. Terör unsurlarının Halep kırsalından çekildiği açıklandı. Halk kutlama için sokaklara indi. Genciyle yaşlısıyla onlarca Halepli, ellerinde Suriye bayrakları bağımsızlığı kutladı.

Suriye Ordusunun M5’ten sonra Halep’de de kontrolü ele alması ile bölgede dengelerin değişmesi bekleniyor.

Ulusalararası karayolu M5’in kritik noktalarında da Rusya denetim noktaları oluşturdu. Rus birliklerine de askeri personel ve teçhizat takviyesi yapılıyor.

Ve İdlib… Akp ve Erdoğan, yalpalamaya başladı. Neden? Çünkü; Devlet akılları yok. Çünkü; Devlet Adamlığı yetenekleri yok. Diyorlar ki; “Astana ve Soçi süreçleri bitti”! Güldürmeyin insanları, kandırmayın insanları. Bir devlet attığı imzadan vazgeçemez. Özellikle bu durumda “vazgeçirtilmez”. Türk Silahlı Kuvvetleri İdlib’te tehlike bölgesinin dışına çıkmaya hazırlanıyor. Soçi’de ne denildi? Eylül ayına dek Suriye ve Rusya İdlib’i terör örgütlerinden temizleyecek. Peki temizlenenler arasında hangi örgütler var? Dinci bölücü terör örgütleri. Bize dünya kadar şehit ve gazi verdirdiler. Yoksa bu tilki tv, yandaş basın, sözde demokrasici basın bu örgütlerin yok edilmesini istemiyor mu?!

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Adana mutabakatına dayanarak İdlib’teyiz” diyor.

Mutabakatı kiminle imzaladık?

Suriye ile.

Amacı nedir?

Terör örgütlerini sınır ötesi takip etmek.

Peki İdlib ‘te Pkk var mı? ( Pkk için oradayız,diyorlar.)

Yok !

Bu durumda mutabakatı imzaladığımız devletle mutabakat gereği mi savaşacağız?

AÇIKLAMA :  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli o şovenist sözleri ederken DEVLET AKLI dediğimiz bu. DEVLET ADAMLIĞI çok özel bir karakterdir.

DİPNOT: Adana Mutabakatını Türkiye, Suriye ve Rusya’ya anımsatıp birlikte terörü yok etmeye yönelik görüşmeler yapılmasını sağlayan Doğu Perinçek ‘in bu operasyonların başlamasındaki katkısı Türkiye Cumhuriyeti için bir milattır. Dilerim ki, Akp-Mhp DEVLET AKLINI kullanma yolunu bulur, uygular. Yoksa bedelini ağır öderler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.