AKP’nin yeni Belediye Başkan adayı Yüksel Ceylan mı?

 

Belediye Başkanı Ergün Koç’u yeni dönemde düşünmeyen ve kesin ihraç istemiyle disipline sevk eden AK Parti’nin yeni adayının Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan olacağı düşüncesi ağırlık kazandı.

AKP İl Başkanı Sedat Yalçın’ın ziyaret sırasında bu olasılığı dile getirmesi ve Yüksel Ceylan’dan övgüyle bahsetmesi dikkat çekici bulundu.

Geçtiğimiz günlerde AKP İl Başkanlığına seçilen Sedat Yalçın’a önceki gün “Hayırlı olsun” ziyareti gerçekleştiren Bursa Karacabeyliler Derneği, faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgiler verdi.

Dernek Başkanı Yüksel Ceylan’ın yanı sıra, Başkan Yardımcısı Metin Yücel, Yönetim Kurulu Üyesi Feridun Çavdarlı, Dernek üyesi ve ayrıca AKP Kadın Kolları’nda görev almış Rahime Demir, Altınşehir Seçim İşleri Sorumlusu Alibekir Sevinç ile Aziz Dumanova, Dernek Gençlik Kolları yönetim kurulu üyeleri Kerem Tetik ve Metin Daltaban da ziyarette yer alan isimler arasındaydı.

Ziyaretin en dikkat çekici olayı ise AKP İl Başkanı Sedat Yalçın’ın Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan’ı Belediye Başkanlığına aday gösterebileceklerini ima etmesiydi. Dernek Başkanı Ceylan’dan övgüyle söz eden Yalçın, “Sayın Yüksel Başkan’ın 2014 yerel seçimlerinde Karacabey Belediye Başkanlığına aday olasılığı yüksektir. Bu nedenle kendisiyle uğraşan ve sindirmeye çalışanlar olacaktır” demesi dikkat çekici bulundu.

Dernek faaliyetleri ve hedefleriyle ilgili Yalçın’ı bilgilendiren Başkan Ceylan, Karacabey boğazında Ramazan Bayramı bitiminde esnafa katkı sağlamak amacıyla büyük bir tanıtım organizasyonu düzenleyeceklerini söyledi.

Diğer taraftan yine Karacabey Boğazı’nda plaj futbolu ve plaj voleybolu yapılması için de girişimlerini hızlandırdıklarını kaydeden Ceylan, “Bu önemli projelerimize çok sayıda Karacabey firması destek veriyor, ancak küçük düşünen birkaç kişi ise yapılacak olan bu organizasyonun önünü kesmeye çalışıyor. Çok mantıksızca davranıyorlar. Neden böyle yaptıklarını anlayabilmiş değiliz” dedi.

AKP İl Başkanı Sedat Yalçın ise, projenin hayata geçmesi ve başarılı olmasından rahatsız olan kişilerin siyasi beklentileri olduğunu ileri sürdü.

Yalçın, “Onların işi Karacabeyliler Derneği ile değil, Yüksel Ceylan’ın 2014 yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığına aday olasılığının bulunması nedeniyledir. Bu ismi Karacabey Harası’nda yapılan ve tam anlamıyla başarılı olan Hıdrellez Festivali gibi olmasının korkusudur. Ancak, ürettiğiniz projeler için yılmak yok. Sonuna kadar arkanızdayım. Tüm desteği vereceğimizden kuşkunuz olmasın” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.