AKP’nin Orhaneli cephesinde gerilim!

Karacabey’e benzer bir durum da Orhaneli’de yaşanıyor:

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu ile AKP İlçe Başkanı Cemil Demir arasındaki gerilimin bu kez Belediye meclisine sıçradığı belirtildi.

İkili arasında eskiye dayanan bir sorun olduğu ifade edilirken, bir süre önce Başkan Tatlıoğlu’nun Cemil Demir’in ailesine ait binanın kaçak yapıları yıkmasıyla gerilimin zirveye çıktığı öğrenildi. Ardından da Cemil Demir’in ağabeyinin, Tatlıoğlu’nu Savcılığa şikayet etmesiyle krizin derinleştiği vurgulandı.

Ramazan ayında da azalmayan gerilimde iktidar partisinin toplu iftar törenine AKP’li Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun davet edilmediği ve Tatlıoğlu’nun da aynı akşam belediyenin İftarevinde vatandaşlarla birlikte iftar yaptığı belirtildi.

İşte tüm bunlara tüy dikecek gelişmeyse, Orhaneli Belediye Meclisi’nin Eylül ayı olağan toplantısında yaşandığı şu şekilde dile getirildi;

“Orhaneli Belediye Meclisi, 5 AKP’li, 4 MHP’li olmak üzere 9 üyeden oluşuyor. Cemil Demir saflarında yer tutan AKP Belediye Meclis üyesi Hüseyin Seymen, son Meclis toplantısında MHP grubuyla hareket ederek, tüm tekliflere ret oyu verdi.

Ancak toplantının bir maddesi, Orhaneli için çok kritikti. Başkan Tatlıoğu, belediye tarihinin en büyük yatırımı olan 18 milyon lira bütçeli Atıksu Arıtma Tesisi için borçlanma yetkisi istedi.

Ancak AKP’li Meclis Üyesi Hüseyin Seymen, MHP ile hareket edince, AKP’nin üstünlüğü sona erdi. Borçlanma yetkisine Başkan Tatıoğlu’nun oyuyla birlikte 5 ret, 5 de kabul oyu çıktı.

Eşitlik halinde Başkan’ın oy kullandığı taraf kazanmış sayıldığından, 9 milyonu hibe olan 18 milyon liralık yatırım kıl payı meclisten geçti. Ancak bu oturum, AKP’nin Orhaneli cephesindeki kavgayı da net bir şekilde tescilledi.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.