AKP’Lİ BELEDİYELER OTLAK VE ÇAYIRLARDAN ELİNİ HEMEN ÇEKMELİDİR!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

“Bakanlar Kurulu’nun 2017/10001 sayılı kararı ile bazı ovaların büyük ova koruma alanı olarak belirlenmesine ilişkin ekli kararın yürürlüğe konulması; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 27/02/2017 tarihli 2868 sayılı yazısı üzerine, 03/07/2005 tarihli ve 5403 sayılı kanunun 14’üncü maddesine göre, Bakanlar Kurulunca 13/03/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.”
01 Haziran 2017 Resmi gazetede yayınlanan Bakanlar Kurulu kararına göre Karacabey Ovası “Büyük Ova Koruma Alanı ” olarak kabul edildi. Bu bağlamda Karacabey Ovası’nın içinde yer alan otlak, çayır gibi alanlarda koruma alanı kapsamındadır. Akp’nin ünlü torba yasa tasarıları ile meclise getirdiği otlak, çayır gibi alanlara sanayi bölgesi, enerji santralleri, maden ocakları açmaya yönelik yasa tasarısı da geri çekildi.
Karacabey Belediyesi’ne, Büyükşehir Belediyesi’ne düşen bu yasalara ve kararlara uymaktır. Karacabey bunu beklemektedir. Danişment, Hürriyet köylerimizle karşı karşıya gelen belediyeler hem gelecek, hem hayvancılık açısından önem taşıyan bu alanlardaki davalardan vazgeçmelidir. İlçe halkınca “rant” sözcüğüyle eşdeğer görülen yargıdaki davalarda ısrar etmek Türkiye’nin geleceğine dinamit koymaktır. Halk bunu bağışlamaz, gelecek bunun ısrarının amacını sorar. Daha önce Anayasaya aykırı olarak satılan, kiralanan yerlerle ilgilide yargılamalar olacak, bu yerleri alan ya da kiralayan işgalci konumuna düşecektir. Anayasanın 45. Maddesi “Tarım, hayvancılık ve bu üretimde çalışanların korunması” başlığı ile devlete tarım arazileri ile çayır ve otlakların amaç dışı kullanılmasının ve tahribinin önlenmesi görevi vermiştir. Devletin bu görevini yerine getirmesini engelleyen, göz ardı eden kişi, kurum, kuruluş açıkça anayasayı ihlal etmiştir.
Anayasa, yasa ve ülkenin geleceğine aykırı davranışlar karşısında mücadele ruhuyla dolu Halkımız, öncüleriyle birlikte mücadele etmeye devam edecektir. Tarım alanlarının amaç dışı kullanımına yönelik mücadeleler geleceğe güvencedir. Amaç dışı kullanımlarda süreler kısıtlıdır. Oysa tarım ve hayvancılık binlerce yıldır vardır, binlerce yılda insanlığı beslemeye yönelik var olmalıdır. Kamu ve gelecek adına bu kararları uygulamayan gün geldiğinde kesinlikle Halk tarafından hesaba çekilecektir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.