AKP’de “Delege” heyecanı

5 bin 796 partili bugünden itibaren 3 gün boyunca 400 delegeyi belirleyecek:
Karacabey Adalet ve Kalkınma Partisi’nde bir türlü yapılamayan Kadın Kolları kongresi belirsizliğini korurken, şimdi de gözler bugün başlayacak delege seçimine çevrildi. Ancak, delege seçiminin de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın annesinin vefatı nedeniyle ertelenebileceği belirtildi.
19 Kasım 2011 Cumartesi günü yapılacağı açıklanan İlçe Başkanlığı kongresi öncesi büyük önem taşıyan 400 delege seçimi için AK Partililer bugünden sandık başında olacak.
            Üç gün sürecek delege seçimleri, köy ve mahalle ölçeğinde yapılacak. Alfabetik sıraya göre gerçekleşecek delege seçimlerinde 5 bin 796 üyenin oy kullanacağı kaydedildi.
            Delege seçimlerinin ardından belirlenecek 400 AKP’li, İlçe Başkanını seçecek. Şimdiden büyük bir heyecan uyandıran AKP İlçe Başkanlığı seçimi için 4 aday kulislerde konuşuluyor.
            Mevcut Başkan Mustafa Çelik’in yeniden aday olacağı öğrenilirken, eski başkanlar Adem Surguç ve Halit Türkan ile birlikte partinin önemli isimlerinden Murat Erol’un da kolları sıvadığı belirtildi.
            Partililerin seçimlere büyük ilgi gösterdiğini belirten AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik, “Türkiye için arzu ettiğimiz ileri demokrasi hedefine yürürken, AK Parti içerisinde de büyük bir demokrasi örneğini hep beraber yaşamaktayız. Delege seçimlerimiz AK Parti’nin büyük bir aile olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu seçimlerin ilçemize ve ülkemize hayırlı olsun” şeklinde açıklamada bulundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.