AKP Yıldırım’dan ziyaret

Bursa Karacabeyliler Derneği'nin her Salı akşamı düzenlediği, “Tanış Gecesi”ne bu hafta AKP Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı konuk oldu.
Dernek binasındaki toplantıya İlçe Başkanı Yazıcı'nın yanı sıra, Yönetim Kurulu Üyeleri; Ahmet Şener, Cevdet Uzak, Fahri Güler, İdris Özkan, Ömer Aykan, Bedrettin Güleryüz, Fatih Yamaç, Özcan Kalyoncu, Mustafa Ale, Gençlik Kolları Başkanı Okan Büyükdumlu ve Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Yusuf Yılmaz ile çok sayıda dernek üyesi katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, dernek bünyesinde kurdukları ve şu anda 3 bayanın faaliyet gösterdiği dikiş atölyesi hakkında bilgi verdi.
Hedeflerimiz büyük
Söz konusu faaliyetin önemine değinen Ceylan, “Derneğimizi tek bir kuruş borçlandırmadan ilk önce 1 makine ile başladığımız dikiş atölyemizi şu anda 4 makineye çıkardık. Türk insanı kafası çalışan bir millettir. Bakın bu dikiş atölyesi işini geliştirecek ve çok yakın bir sürede Kırsal Kalkındırma Ajansı'ndan ya da BEBKA'dan proje ile ilgili destek isteyeceğiz ve yaklaşık 20 dikiş makinesi olan bir atölye kurmayı planlıyoruz.
Türkiye'yi hangi siyasi parti yönetirse yönetsin, duyduğu en büyük sıkıntı ve aşamadığı tek engel işsizlik değil midir? Bizler de bu projemiz sayesinde yaklaşık 20 bayanımızı sigortalı olmak kaydıyla hem iş sahibi yapacak hem de derneğimize gelir sağlamış olcağız. Çünkü derneğimizin gelire ihtiyacı var. Bu devirde kimseden dernek adına para istemeyeceksin. Proje üretip hayata geçireceksin. Bu projenin devamında kazanılan birikim ile ne pahasına olursa olsun Karacabeyliler Derneğine sosyal bir tesis kazandıracağız. Bu işe inandık ve başaracağız. İnanmak, başarmak değil midir?” diye konuştu.
Nilüfer'e sosyal bir tesis kurup, içine halı saha ve düğün salonu yapmayı planladıklarını belirten Ceylan, “Bu şekilde piyasada 3 bin TL olan düğün salonu bedelini, biz minimum bir ücretle yani 500 TL gibi bir rakamla, hafta içi de 750 TL'ye üyelerimize kiralayacağız. Bu şekilde hem derneğimizi kalkındıracak, hem de üyelerimize bir hizmette bulunmuş olacağız. Bursa'nın girişindeki Gıda Toptancılar Sitesi'nin tam karşısında 3 bin metrekare yerin derneğimize kazandırma işlemlerimiz devam etmektedir. 1 ay gibi bir süre zarfında inşaatın temeline ilk kazmayı vuracağız” dedi.
Başkanınızla gurur duyun
Sözlerine Karacabeylilerle birlikte olmaktan duyduğu memnuniyetle başlayan AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdai Yazıcı, derneğe hayran kaldığını söyledi.
Kısa sürede adından sıkça söz ettiren Karacabeyliler Derneği'nin başarısına dikkat çeken Yazıcı, “Bu akşam gerçekten ne diyeceğimi bilemiyorum. İnanın şaşkınım. Dernek başkanınızın hedefleri çok büyük ve yapılan başarıları da ön plana koyarsak hedeflerin gerçekleşmemesi gibi bir duruma hiç şüphe yok. Bu projeler hayata geçer. Çünkü Yüksel Ceylan, Bursa'da yaptığı başarılı çalışmalarla her platformda takdir görüyor. Çok başarılı olduğu da ortadadır. Bir dernek kuracaksın, içinde ne kağıt oyunları ne içkili bir ortam olmayacak. Dernek içinde öğrencilerin eğitimleri için kurslar olacak. Kadın kollarına ait dikiş atölyesi olacak ve bu projeyi daha da büyüterek Kalkınma Ajanslarından işi geliştirme kredileri talep edilecek. Gerçekten bravo diyorum. Ancak derneğin bu başarısı başkanla ve yönetim kurulu ile özdeşleşmelidir. Başkanınız tuttuğunu koparan yapıya sahip, ısrarcı başarılı bir insan.
Bende Erzurumlular Derneği üyesiyim. Ancak, biz bunu yıllardır başaramadık. Böyle bir derneği Bursa'ya kazandıran başta Dernek Başkanı Yüksel Ceylan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederiz” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.